Kurt Nielsen og Border Collien Andy blev med flotte 189 ud af 200 mulige point Danmarksmestre i lydighed i B-klassen ved Danmarksmesterskaberne i Grindsted/Billund forrige weekend.

Kurt Nielsen og Border Collien Andy - til venstre - og til højre Pia Reintoft og Labrador/Toller blandingen Eddie.

Kurt Nielsen og Andy har trænet målrettet gennem hele sæsonen og deltaget i stort set alle de kvalificerende konkurrencer, der har været afholdt i 2012 i Nordjylland og omegn. Det er helt utroligt flot gået! Og samtidig første gang i DcH-Nibes 28 årige historie, at der er en nykåret Danmarksmester blandt hundeførerne. Sidste år var parret også med ved DM. Den gang i C-klassen og opnåede der en flot 7 plads.

I C-klassen deltog Pia Reintoft og Labrador/Toller blandingen Eddie og opnåede med 138,20 point ud af 150 mulige en meget flot 10 plads i denne klasse. Ved start af DM var Pia og Eddie nummer 37 i C-klassen på landsplan og avancerede således 27 pladser opad under et DM! Og vel og mærke deres første DM og i deres allerførste konkurrencesæson. Mig bekendt en helt unik præstation, fortæller en stolt Kaj Pharsen, formand for DcH Nibe!

Begge hundeførere siger samstemmende, at det var helt fantastisk at være med som deltager. Dels var der en fantastisk god og rar stemning under hele DM og et rigtig godt sammenhold blandt alle hundeførerne, selvom de var konkurrenter, dels var der en rigtig god opbakning hjemmefra med besøg og sms’er fra klub, familie m.v. Og ikke mindst lykønskninger i rigt mål fra alle kanter, da de gode resultater efterhånden materialiserede sig og bidrog til spændingen om mulige medaljepladser.

Begge hundeførere siger endvidere, at de er helt klar til næste sæson, og at de har blod på tanden til at opnå endnu en DM deltagelse næste år. Så vi ser bestemt frem til næste sæson med nogen forventning og glæder os til at følge parrenes udvikling. Kurt Nielsen starter samtidig også på træneruddannelsen i DcH i 2013, så der er også endnu en træner på vej til DcH-Nibe med megen konkurrenceerfaring.

De to hundeførere blev fejret af klubben ved en lille reception under søndagens hundetræning.

Det er fjerde år i træk, DcH-Nibe har haft hundeførere, der har kvalificeret sig til DM-deltagelse. Det er derfor med nogen tilfredshed, at man som formand for DcH-Nibe kan glæde sig over, at vi, som en relativ lille klub, kan præstere så fantastiske resultater, for det må jo bl.a. betyde, at vores klub har noget godt at byde på i form af veluddannede hundetrænere, velkvalificeret hundetræning, et klubmiljø, og et alsidigt træningsprogram, som både tiltaler de målrettede konkurrencehundeførere og de alsidige motionshundeførere, som bare nyder træningen og samværet med hunden, slutter Kaj Pharsen.