På vikingedagen i Sebbersund er der talrige eksempler på aktiviteter som de fandt sted i Vikingetiden. Foto: © antoine-groslier.org

Menuen på Vikingemarkedet kan købes for en beskeden pris, og er frembragt af naturens egne råvarer, f.eks. brændenældesuppe. Foto: © antoine-groslier.org

Fest og dagligdag på ægte vikingemanér - i år over to dage.

Vikingebyen i Sebbersund er denne weekend weekend hjemsted for det årlige Vikingemarked. For første gang foregår aktiviteterne over to dage.

På Vikingemarkedet kan man møde levende vikinger i Vikingebyen Sebbersund og få en god og aktiv sommeroplevelse.
Man kan møde vikinger fra bl.a. Lindholmgruppen, som udfører mange forskellige, spændende håndarbejder. Nøjagtig som tilbage i vikingetiden.

Der er fuld aktivitet med brikvævning, smykkefremstilling i sølv, skindbearbejdning, pileflet, forarbejdning af uld, plantefarvning, nålebinding, træarbejde, og fine håndlavede knive og skjolde er blandt de håndværkertyper, der arbejder på stedet. Og smeden arbejde så det klinger ved essen.

En kampgruppe af vikingekrigere giver opvisning i kampscener med sværd og skjolde.

Spidstegt lam med vikingebrød bagt i lerklinet ovn og brændenældesuppe, urtete og frugtsuppe står på menuen, der tilberedes ved åben ild. Der er smagsprøver i løbet af dagen på: Vikingeost
på fladbrød (friskost m. krydderier), kager med brombær eller honning.
Der serveres Vikingegryde og pølser i svøb.

Der er forskellige aktiviter for børn. Pandebagning og hjælp til at støbe et vikingesmykke er blandt de aktiviteter, som er med til at give en aktiv dag.
Som noget helt nyt holdes der lørdag »krigerskole«  for børn flere gange i løbet af dagen. Ligesom der søndag er vikingeløb for børn.

Vikingebyen Sebbersund har store planer for fremtiden, der bla. omfatter opførelsen af stavkirke. En model af stavkirken i størrelsen 1-10 er udstillet på pladsen, og på en stor planche fortælles i ord og billeder historien om Sebbersund som handelsplads i vikingetiden og om de mange fund på stedet.

En ekstra oplevelse man ikke skal snyde sig for, er udsigten fra Skt. Nikolaj Bjerg, som i vikingetiden var et vigtigt udkigspunkt. Man kan køre derop eller bruge de viste stier, som ses på skilte, opsat lige ved vikingebyen og i Sebbersund ved foden af bjerget.

Lørdag er Vikingemarkedet også programpunkt i arrangementet »Oplev Aalborg Fjordland«.