Når Nibes byhistoriefortæller Willy Kær onsdag og torsdag i denne uge tørner ud på årets sidste guidede byvandringer i Nibe, er det med to vidt forskellige lokale tema'er, der hver især fortæller sider af købstadens og sildebyens historie:

Lad krøjstenene fortælle
Ni steder rundt om i Nibes centrale bydel står en lille lodret sten, som hver især bærer en lille bronzefigur. Bag disse krøjsten og figurer står oprindeligt Nibe Handelsforening, som sammen med Nibe Kommune i 1999 opsatte den første ved Skomagertorvet i forbindelse med afsløringen af »Guldgåsen« ved Tyvedalstien. Såvel Guldgåsen som de små bronzefigurer er skabt af Nibe-kunstneren Thorvald Odgaard.
Krøjstenene hørte oprindeligt til ved Nibe Mølle, og placeringerne rundt om i Nibe giver mulighed for at fortælle forskellige historier om byen og byens udvikling, som Willy Kær onsdag aften løfter sløret for.

 

Tre af de gamle krøjsten er placeret på Torvet i Nibe, hvorfra turen onsdag udgår.Nibe Kirkegård
På årets sidste guidede byvandring fortæller Willy Kær historien om Nibe Kirkegård - udflytningen fra Nibe Kirke for 200 år siden og rammerne, som de er i dag. På kirkegården finder man - naturligt - grave for en stor del af de folk, som gennem tiderne har bidraget til og påvirket byens udvikling.

Der er tilmelding til de guidede byvandringer, som det fremgår af annonceringen i Nibe Avis.

 

Borgmester Henning G. Jensen afslørede den første figur på krøjstenen fra Nibe Mølle. Borgmesteren gav fluks frøen et kys, som et tegn på at eventyret kunne begynde. Figurens ophavsmand Thorvald Odgaard fulgte denne begivenhed på nærmeste hold.