Aalborg Haandværkerforening har for nylig afholdt den årlige højtidelighed i Byrådssalen i Aalborg, hvor en lang række legater tildeles virksomheder og personer, der har stået for en særlig indsats.

Det gælder bl.a. udnævnelse af Årets æreshåndværker i Aalborg, iværksætterlegat for unge håndværkere, Aalborg Haandværkerforenings legater, Erhvervsskolernes Forlags Legat m.fl. Højtideligheden afveksles med taler og fællessang.
Som et særligt og ikke programsat indslag tildelte Aalborg Haandværkerforening en  hyldest, benævnt »Sildemesteren 2016« til Henning »Barmer« Jensen.

I sin motivation for tildeling af hæderen sagde Aalborg Haandværkerforenings formand Svend Aage Suhr bl.a.:
– I Danmark findes der 254.675 mennesker med efternavnet Jensen. Der er 1.291 med navnet Henning Jensen. Der er kun én by i Danmark, der hedder Barmer, og derfor kun én af de 254.675 Jensen’er, som med rette kan kalde sig Henning Barmer Jensen.
Under det navn kender vi ham som mangeårig underviser ig inspirator i de tekniske skolers gastronomi og siden som TV-kok, »kogekone« og ihærdig dyrker af traditionelle nordjyske råvarers anvendelse i nutidig madlavning.
Senest har han to gange med en original opskrift vunder det nordiske mesterskab i marinering af sild. Som en hyldest til mesteren og inspiratoren Henning Barmer Jensen tildeler Aalborg Haandværkerforening ham derfor årets særspris »Sildemesteren 2016«.