Den 1. april er der direktørskifte i Sydbank Aalborg, når bankens nuværende direktør Laurits Brandt Andersen går på pension. Bankens nye direktør bliver 39-årige Claus Starbæk Johansen, som er hentet fra ledelsen i Danske Banks finanscenter. 

Sydbank har, som navnet antyder, sine rødder i det sydlige Jylland, men det er i toppen af Danmark – i det nordjyske område – banken oplever størst vækst i øjeblikket. Den vækst får Claus Starbæk Johansen til opgave at videreføre, når han pr. 1. april tiltræder som direktør i Sydbank Aalborg.

– Det er absolut en opgave, jeg ser frem til at løfte. Sydbank er en stærk relationsbank, som har plads til at vokse sig endnu større i Nordjylland. Det skyldes ikke mindst bankens brede produktprogram og korte beslutningsveje, som er to gode matches til nordjysk købmandskab. Vi har et stærkt hold i Aalborg og en ambitiøs vækstplan for fremtiden i det nordjyske, forklarer Claus Starbæk Johansen. 

En erfaren erhvervsprofil
Han skifter til Sydbank efter 19 år i Danske Bank. Senest har han siddet i ledelsen i bankens finanscenter, men cv’et vidner også om erfaring som direktør fra en tilsvarende stilling i Danske Bank, hvor han havde ansvaret for flere afdelinger i Mariagerfjord-området, samt syv år som erhvervskundechef i Aalborg.

– Jeg har en stærk faglighed, som klæder mig på til opgaven, og et solidt netværk, fordi jeg godt kan lide at engagere mig. Sydbank vil være en strategisk og værdiskabende sparringspartner for både private og erhvervskunder og ikke blot en bank til transaktioner. Selv om min rolle selvfølgelig mest bliver koordinering på et overordnet niveau, forventer jeg at blive ’en spillende træner’, der møder vores kunder og forstår deres ønsker og problemstillinger, siger Claus Starbæk Johansen.

Fart på i fritiden
Privat er Claus Starbæk Johansen bosat i Nibe og far til en dreng og en pige på henholdsvis 11 og 8 år. Han dyrker triatlon og har tilbagelagt flere maratonløb. Han er desuden en ivrig jæger.

– Jeg kan godt lige at have damp på kedlen, og folk påstår, at mit energiniveau er smittende. Forhåbentlig får det også positiv effekt på mine nye kolleger i Sydbank. Jeg ønsker at skabe en moderne arbejdsplads med et uhøjtideligt miljø og med god plads til at fejre vores succeser, siger Claus Starbæk Johansen.