Ove Damborg, Munchs Vej 46, Nibe, fylder 85 år lørdag den 10. juni. Ove er søn af Elvine og Markus Damborg og voksede op sammen med sin bror Martin på en gård i Simested uden for Vokslev.

Det var i en tid, hvor man spændte hestespand for ploven, og hvor det at være landmand var hårdt fysisk arbejde. Med sine dygtige heste lykkedes det til manges overraskelse Ove at pløje Simested-Harrild bakker, som var for stejle for en traktor. Bakkerne blev et favoritsted for køerne på gården, som om aftenen søgte op i skygge af træerne. De havde ikke travlt med at komme hjem igen, så Ove måtte selv op om morgenen og hente dem, så de kunne blive malket. Det var lidt “træls”, som han siger, men køerne var glade. De to trofaste arbejdsheste har stadig en stor plads hos Ove, som den dag i dag har godt udsyn til sine gamle heste og deres føl på et foto på reolen.

Særligt gode minder har Ove også om sin tid på en gård ved Bjerring, hvor han som helt ung mand kom ud og tjene. Den flinke familie på gården har gjort et varigt indtryk. Eneste skår i glæden var, da han på sin allerførste arbejdsdag der var uheldig at brække benet.

Bentøjet har dog efterfølgende tjent ham godt langt det meste af livet. Ove var den hurtigste løber på Kalø Landbrugsskole, hvor han uddannede sig til landmand. Og han var den næsthurtigste løber, da han var inde som garder i København. Her stod han vagt ved flere slotte og havde lejlighed til at besvare Arveprins Knuds kommentar om det smukke aftenvejr med et “javel”.

Ove overtog sine forældres gård og giftede sig med Kirsten i 1967. Her fik de deres to børn og drev landbrug, indtil de efter 10 år solgte gården og flyttede til Nibe. Herfra arbejdede han mange år på St. Restrup Savværk og derefter på fiskefabrikken Abba Seafoods i Nibe.

Hvor Ove end har været i sit lange arbejdsliv, har han altid taget godt fat og er faldet godt ind. Han er en mand med stor integritet, som altid har taget ansvar og ikke brugt tid på at brokke sig, men har formået at omfavne livet med humor, selvironi og glæde over de små ting - og gerne syngende og fløjtende, når han gik i gang.

Da Ove stoppede efter meget langt arbejdsliv, var han fortsat meget fysisk aktiv. Ud over at holde en stor have til perfektion i mange år, har han langt oppe i årene haft stor glæde af mange og meget lange cykelture i godt selskab med en god ven. Desværre har et svigtende bentøj de senere år sat en stopper for cykelturene, som kunne gå så langt som til Hadsund - mens de yngre generationer så målløse til. Han følger dog stadig med uændret interesse med i verden og nyhedsstrømmen.

Ove fejrer sin fødselsdag stille og roligt sammen med børn og børnebørn.