2016 var rekordår for Nibe Festival. Omsætningen nåede næsten 29,5 millioner kroner og ikke mindre end 1,4 millioner kroner blev udloddet til 30 lokale foreninger.

Men festivalen hviler ikke på successen. Nibe Festival er nu klar med en ny ambitiøs helhedsplan, der løber over tre år. Planen skal sikre fortsat vækst gennem en række nye tiltag, der skal udfoldes frem mod 2020.

- Vores samfund og vores gæster udvikler sig. De stiller større og større krav og får flere og flere tilbud at vælge imellem, så vi er hele tiden nødt til at udvikle festivalen for at imødekomme gæsternes forventninger, siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Fest, hygge og samvær
Musikken er selvfølgelig vigtig, men Nibe Festival er meget mere end koncerter. Derfor vil festivalen blive ved med at udvikle oplevelser, der lægger op til fest, hygge og samvær.

Nibe Festival har også tidligere arbejdet med udvikling af festivalen, men det har været fra år til år. Det er første gang, udviklingen bliver sat i system med en langsigtet helhedsplan:

- Nu har vi stillet os selv spørgsmålet: Hvordan kunne vi godt tænke os, at hele festivalpladsen ser ud efter Nibe Festival 2019? Det har vi gjort for at have alt i spil. Vi ved, hvilke faste rammer vi har, men ellers har der ikke været nogle hellige køer. Hvis der er noget, der skal flyttes for at lave noget nyt og bedre, så gør vi det. Allerede nu ved vi, hvad der skal ske næste år og i 2019, siger bestyrelsesformand i Nibe Festival Thomas Larsen.

Nyskabelser allerede i år

Allerede her i 2017 vil gæsterne opleve nyskabelser på festivalen. Ved ankomst til Skalskoven vil en ny indgangstunnel byde gæsterne velkommen og virke som en transformator, der lægger hverdagen på hylden og byder gæsten indenfor i festivaluniversets uendelige muligheder for overraskende oplevelser.

I Asian Street Food tryller en duft af citrongræs, fishsauce og wasabi Thailand, Vietnam og Japan frem der, hvor Den Bette Kineser tidligere huserede.

Festivalleder, Peter Møller Madsen, ser store perspektiver i den langsigtede plan:
- I 2018 planlægger vi at flytte CrewPitten. Det bliver en win-win situation, da CrewPittens nuværende placering åbner op for et godt publikumsområde, og vi samtidig vil flytte CrewPitten til et område, som giver os mulighed for at forbedre og optimere betingelserne for vores mere end 4000 uundværlige medhjælpere. Det forventes også, at vi inden 2019 har flyttet vores VIP-område og derigennem sikrer udvikling – både af festivalen generelt og af VIP-området specifikt.

Sideløbende med de større forandringer fortsætter Nibe Festival selvfølgelig med at skabe nye oaser og videreudvikle på de mange eksisterende tilbud til de 16.000 tikkende hjerter i Skalskoven, slutter Peter Møller Madsen.

Foto: Kenneth Brandborg