Nye barer og boder i skoven!

Af Jakob Brix Hansen og Morten Søndergaard

Jannie fortæller, at Nibe Festival som en del af en fremtidig treårsplan hvert år har afsat 1,4 mio. kr. til at gøre koncepterne på de forskellige festivalområder mere fuldendte. 

Festivalgæsternes behov er under konstant udvikling, og for at imødekomme disse, fokuserer Nibe Festival i år på nytænkning af barer og restauranter for at ramme et bredere publikum. 

Dette indebærer at det tidligere TacoTown har fået ny facade, og nu kaldes MexiTown, hvor restauranten skal indgå som en mere integreret afdeling i det mexicanske område. Herudover har Nibe Festival introduceret området Little Italy, der skal fungere som en lille oase midt i skoven, hvor festivalgæsterne kan opleve en gennemført italiensk stemning. 

Skovens flotteste bar
– Little Italy bliver skovens flotteste bar, lyder det fra Jannie, der yderligere forklarer at Little Italy kommer til at bestå af små hyggeligt indhegnede reposer samt espalier og dæmpet lys. For at fuldende det italienske koncept har Nibe Festival indgået et samarbejde med pizzariet Azzurra, som serverer pizzaer for festival-

gæsterne. Herudover serveres der i Little Italy champagne, italienske cocktails samt italienske vine. Der gøres en dyd ud af serviceringen, og baren henvender sig til den modne festivalgæst, som foretrækker vinen serveret i glas frem for plastik. Little Italy, der erstatter det tidligere Svinoteket, disker op med live-musik hver aften kl. 20, hvor en gennemført italiensk stemning kan opleves.

De frivilliige knokler!
De seneste uger har Skalskoven i Nibe været fyldt med frivillige, der gør det muligt at afholde årets Nibe Festival. De frivillige ildsjæle har været tidspressede for at blive færdige til årets Nibe Festival, og mange af de frivillige har arbejdet op mod 60 timer op mod for festivalen, for at kunne blive klar til åbningsdagen. 

De frivillige ledes af 125 forskellige team-ledere, som har hver deres ansvarsområde, hvor de møder praktiske udfordringer så som logistiske puslespil og vejrmæssige udfordringer. 

Jannie Dallgaard roser de frivilliges indsats, og mener,  at team-lederne gør en ekstraordinær indsats: – Som leder handler det om at skabe et stabilt hold, der kender hinanden og som tager medejerskab i festivalen og ikke føler at de bare er en brik, der skal flyttes rundt med, slutter Jannie Dallgaard.

Opbygning af bar- og opholdsområderne i Little Italy. Her er det fra venstre Per Lyngby, Jannie Dallgaard, Rico Gertsen, Rasmus Petersen (i baggrunden) og Morten Lyngby.