Bandet roser Nibe Festival og kalder den »Toppen af poppen« blandt danske festivaler.

Af: Jakob Brix og Morten Søndergaard, Nibe Avis' rockredaktion

Onsdag eftermiddag sørgede bandet Johnny Deluxe med Christian Brøns i front for at skabe en fest i Skalskoven, da de indtog Nibe Festivals Blå Scene.

Bandet kick-startede koncerten med nummeret ”Det du gør”, hvorefter de fremmødte festivalgæster var i den rette stemning til en fed koncert. Efter koncerten fik Nibe Avis’ rockredaktion en snak med bandet, som tydeligvis var imponeret over den stemning og opbakning, som de oplevede på Blå Scene. Bandets frontfigur Noam Halby udtaler, at et af kendetegnene ved Nibe Festival er at stå på en scene midt i en smuk skov med høj sol i øjnene mens festivalgæsterne skråler med på musikken. Bassisten, Jakob Glæsner, fortæller, at Nibe Festival klart tilhører ”toppen af poppen” af festivaler i Danmark, og at Nibe Festival bliver afviklet under særdeles gode forhold.

Johnny Deluxe, der har været på pause siden 2010, blev genforenet sidste år. I den forbindelse fik bandet mulighed for at få den tidligere Big Brother-deltager og solo-artist, Christian Brøns, med på sommer-turné. Christian Brøns nuancerede Johnny Deluxe-koncerten, da der blev spillet hitsene ”Du kan gøre hvad du vil”, ”Bedst når vi er to” samt ”Mød dig selv”.

Under koncerten på Nibe Festival spillede Johnny Deluxe et par sange fra det kommende album, der udkommer senere på året. Det kommende album er 80’er-inspireret, krydret med moderne dance-rock, som eksempelvis det amerikanske band DNCE. Herudover spillede bandet cover-numre som ”Er du model” af Gulddreng samt Kim Larsens berømte ”Joanna”, og bandet forklarer at cover-numre er en tradition for Johnny Deluxe på festivaler. Bandet fortæller yderligere, at deres yndlingstidspunkt under koncerten var, da de første toner til nummeret ”Drenge som mig”, blev slået an. ”Når det går op for publikum, at det er dét nummer, der spilles, skabes der en helt særlig stemning. Folk går amok, og den følelse er svær at forklare.” slutter forsanger Noam Halby.

Johnny Deluxe på Blå Scene. Foto: Anders-Filtenborg-Spliid.