Lærke C. K. Petersen kvalificeret til Europamesterskaber

Nibe Roklubs bedste kajakroer på konkurrenceplan i dame U18 klassen, Lærke C. K. Petersen, deltog den forløbne weekend i de nordiske mesterskaber på maratondistancen, som er på 19,3 kilometers roning med fem overbæringer på land. Mesterskaberne blev i år afholdt i Danmark, nærmere bestemt på Silkeborg Langsø.

Nordisk bronze
I ener kajak (K1) opnåede hun en flot 3. plads og dermed bronze, i et lille, men stærkt besat felt, og hvor førstepladsen gik til en finsk roer, og på anden pladsen kom Lærkes normale makker i 2’er kajak Matilde Christensen. Disse tre roere kom alle ind i en tid, der kun spredte sig over 28 sekunder, mens der var mere end fire minutter til løbets nummer fire. Lærkes tid blev 1 time 43,09 minutter.

Nordisk guld og udtaget til Europamesterskaberne
Som følge af det flotte resultat i ener kajak, blev de to bedste roere fra denne klasse, som også normalt roer sammen i to’er kajak (K2) af landstræneren opfordret til efterfølgende at stille op i 2’er løbet, til trods for de ville være eneste deltagere. Her roede de i en tid, som efterfølgende kvalificerede dem til deltagelse i Europamesterskaberne i Kroatien, i starten af juli. De to roeres tid blev 1 time 33,58 minutter.
Selve deltagelsen i Europamesterskaberne er af tekniske årsager – bl.a. i forhold til udtagelse til andre løb og mesterskaber – ikke helt på plads endnu. Endvidere er der et økonomisk aspekt, idet deltagerne selv skal betale en andel af deltagelsen ved EM, forklarer Anders Petersen, far til Lærke og Nibe Roklubs koordinator for Lærkes løbsdeltagelser.

Diciplinen kajakmarathon på konkurrenceplan er 19,3 km og indeholder et vist antal overbæringer hvor man skal ud af kajakken og løbe en strækning med kajakken for derefter at sætte i igen og ro videre. Det har vi i vores fjord-farvand her i Nibe ikke rigtigt gode forhold til at træne, men Lærke tog udfordringen op og kæmpede i begge løb bravt med de fem svære overbæringer.

Efter overbæring skal kajakken hurtigst muligt i vandet og roerne kan fortsætte. Indsatsen gav et Nordisk Mesterskab og udtagelse til Europamesterskaberne.
Lærke i sit løb i klassen K1 (ener kajak), hvor hun fik bronze ved Nordiske mesterskaber.