Sæsonafslutningen i Nibe Roklub var lørdag samtidig starten på den indendørs rosæson. Gennem sommeren har medlemmer og håndværkere arbejdet på en udvidelse og renovering af klubbens motionsrum, som nu fremstår i perfekt stand, med et stort udvalg af motionsredskaber – og ikke mindst en fantastisk fjordudsigt.
Nibe Roklubs hold af ro-spinnere tog fat med den første session, da formand Ole Torp havde introduceret det nye rum, og alle 50 fremmødte kvitterede med klapsalver og stor lyst til selv at komme i gang med træningen.
Kajakchef Jacob Norris og rospinning instruktør Vibeke Borregaard klippede snoren – og motionslokalet var officielt indviet.
Selve byggeriet er finansieret ved tilskud fra Aalborg Kommune på 250.000 kr. og klubbens egenkapital – samlet ca. 400.000 kr. Indretning og træningsudstyr har klubben modtaget flotte tilskud til fra bl.a. Lind Fonden (SIFA), Fonden for Spare- og Laanekassen ved Danske Bank i Nibe, Spar Nord Fonden og Jutlander Bank – samlet ca. 60.000 kr.

Sidste rotur aflyst
Forud for den formelle sæsonafslutning skulle roerne lørdag formiddag have gennemført de sidste roture i hhv. kajakker og inrigger robåde, men stormen Ingolf satte en stopper for for denne aktivitet, da der allerede lørdag morgen var stærk blæst og krabbe bølger på Limfjorden.
I stedet blev sæsonafslutningen markeret med nedtagning af klubstanderen i overværelse af ca. 50 medlemmer og gæster, mens man ret hurtigt rykkede indenfor til indvielse af det nye motionsrum.

Ved den efterfølgende samling i klubhuset blev der overrakt præstationsnåle til ikke færre end 32 af klubbens medlemmer. 6 roere opnåede guld med flere end 1.500 kilometers roning. 4 roere opnåede sølv med flere end 800 kilometer, mens 22 roere opnåede bronze med flere end 400 kilometer. Guldnålene blev meget overraskende overrakt af en genopstået Kong Neptun, der ankom direkte fra fjordens tangskove og gæstede roerne på den sidste dag i rosæsonen.

Klubrekord - for fjerde år i træk
Nibe Roklubs medlemmer har i 2017 for fjerde år i træk sat en klubrekord i antallet af roede kilometer i alt. Samlet er der roet 35.978 kilometer; heraf ca. 1.500 kilometer af gæstende roere.
Også klubbens all-time rekord for personligt roende kilometer blev i 2017 slået og indehaves nu af Lærke C. K. Pedersen med 2.393 kilometer. Den hidtidige rekord havde Søren Nielsen fra 2005, hvor den var 2.176 kilometer.

Nye ro-ergometre i det nye motionsrum blev straks taget i brug, og aktiviteten rospinning er ny for klubbens medlemmer.
Lærke C. K. Pedersen modtager her sin velfortjente Guld-pagaj af Kong Neptun, som til lejligheden dukkede op. Helt til venstre klubbens kajakchef Jacob Norris – og i billedet skimtes endvidere (fra venstre) Kurt Møller Jensen, Casper Pedersen – og helt til Højre Søren C. K. Pedersen. Lærke blev ved samme lejlighed indehaver af klubbens rekord for personligt roede antal kilometer, nemlig 2.393 på én sæson. Foto: Ole Madsen.