Af: Jakob Brix og Morten Søndergaard

Torsdag eftermiddag sørgede Poul Krebs med band for at skabe en hyggelig atmosfære i Skalskoven, da de indtog Nibe Festivals Blå Scene. I forbindelse med Poul Krebs’ besøg på Nibe Festival, fik Nibe Avis’ Rockredaktion en snak med Poul Krebs om hans musik samt hans tilhørsforhold til Nibe by og Nibe Festival.

Rigtig god stemning i Nibe, også blandt musikerne
Her fortæller Poul Krebs, som torsdag eftermiddag optrådte for 11. gang på Nibe Festival, at han gang efter gang nyder at komme tilbage til Nibe Festival at optræde. 

– Nibe Festival er jo en festival, som alle gerne vil spille på. Nibe Festival har et særligt DNA, som aldrig kan skabes på en dyrskueplads eller et fodboldstadion. Gnisten ligger i Skalskoven, og her har den altid ligget, så det er bare noget helt særligt at komme herop og spille, hvor folk de går rundt og smiler og der altid er god stemning.
Særligt stemningen hos festivalgæsterne og de frivillige medhjælpere på Nibe Festival er noget, som Poul Krebs fremhæver og roser Nibe Festival for. – Hvis stemningen ikke fungerer hos publikum, fungerer det heller ikke for os hos på scenen. Så det er meget vigtigt at der er en god stemning blandt festivalgæsterne og de frivillige medarbejdere. Det er jo den »vibe«, vi går ind og spiller videre på. Noget af det særlige ved Nibe Festival er, at man bliver budt pænt velkommen af de frivillige medarbejdere, og der er virkelig gjort noget ud af de små detaljer, når vi ankommer. Og det ér de små detaljer, der gør den store forskel, siger han til Nibe Avis.

Travl sommer
Poul Krebs, der har sommeren fuldt booket med festivaler og byfester rundt om i landet, nyder atmosfæren ved at spille til festivaler:
– Jeg har svært ved at komme igennem en sommer, hvis jeg skal undvære festivallivet. Derfor nyder jeg at komme tilbage til Nibe Festival og spille de gode gamle numre, som altid skaber god stemning blandt publikum. Den energi vi skaber, forplanter sig ude blandt publikum, og lige præcis den energi kan bare noget helt særligt.

Variation – også på gamle numre
I vinterhalvåret afprøver bandet nyt materiale, men om sommeren, til festivaler, spiller bandet typisk de gode gamle klassikere, som folk kender, heriblandt »Sådan nogen som os«, »Morrison, Dylan & Elvis« og »Prinsessen af Aalborg«, som bandet har spillet et utal af gange. Her gør Poul Krebs og resten af bandet meget ud af at forny klassikerne, så der ikke er nogle sange, der lyder præcis som sidste år. Dette gør bandet både for at holde sig selv skarpe, men i høj grad også for at give publikum en unik oplevelse hver gang.

Gode minder fra Nibe og Søndserholm
Poul Krebs har gode minder fra Nibe Festival, men også fra lokalområdet, hvor han i 1979 har indspillet sin allerførste plade, »Efter Stormen«. Indspilningen foregik på Stuk Ranch studiet nær Sønderholm, mens han stadig studerede på gymnasiet. Stuk Ranch studiet blev stiftet i 1976, og havde sin storhedstid i starten af 80’erne, hvor den lokale musiker og iværksætter, Palle Juul, også kendt som Country Palle, drev studiet. Poul Krebs omtaler Stuk Ranch studiet som legendarisk, hvor blandt andre Ib Grønbech, Niels Hausgaard, Kim Larsen og Gnags også har indspillet albums.