I 2017 vandt 22-årige Jonas Lynge fra Nibe både det generelle danmarksmesterskab i Citroën DS3 Cup såvel som den nordiske titel - og søndag gentog han kunststykket ved at genvinde begge mesterskaber.

Nibe-racerkøreren kunne søndag lade sig hylde på podiet som danmarksmester på FDM Jyllandsringen for en sæson, hvor den unge kører bogstaveligt talt har gjort rent bord i Citroen DS3 Cup. Klassen er bredt anset som værende en af de tætteste motorsportsklasser i Danmark og Skandinavien. Skandinavisk duel Citroën DS3 Cup har nemlig i de forgangne år været inde i en stor udvikling, der har sikret en særdeles tæt konkurrence og ikke mindst deltagelse fra hele Skandinavien. Derfor byder klassen på både et dansk mesterskab såvel som et fælles nordisk et af slagsen - bedre kendt som FIA North European Zone, for anden gang.

Begge mesterskaber kom i hus efter en sæson, der har ført teamet, Lynge Racing, til både danske, norske og svenske baner undervejs. - Det er fedt, at vi kommer meget rundt med DS3 Cup. Den er jo en nordisk serie, så det passer os glimrende, at vi konkurrerer på baner, som vi ikke altid kender så godt som de danske. Og det er en god udfordring at skulle få både bilen og mig selv til at fungere godt på en ny bane, siger Jonas Lynge til Nibe Avis.

Jonas Lynge - for andet år i træk både dansk og nordisk mester.

God konkurrence
Spørger man den nykårede mester, så har konkurrencen været god og tæt - til trods for, at tabellen taler sit tydelige sprog. Syv heatsejre er det i alt blevet til: - Det har været tæt ræs alligevel. Jeg tror, en del af forklaringen på resultaterne i år er, at vi har været gode til at lave et fornuftigt forarbejde - og det har det med at lønne sig, forklarer han. Men i vanlig afdæmpet stil er det også en Jonas Lynge, som nok er stolt af at have leveret en suveræn sæson i en af Danmarks hårdeste motorsportserier, men det er samtidigt også en ung nordjyde, der allerede har kig på, hvad der skal ske til næste år.

Overvejer mulighederne
Jagten er så småt gået ind på flere sponsorer til Lynge Racing. Den mesterskabsvindende bil er blevet sat til salg, og flere muligheder overvejes i øjeblikket, fortæller Jonas Lynge: - Vi har sat bilen til salg, og der er kig på lidt nye planer. Vi har talt lidt om at prøve Renault Clio R.S. Cup Central Europe, men jeg er også åben overfor at køre noget nyt i Danmark, eksempelvist DTC eller Danish Supertourisme Turbo. I sidste ende afhænger det af økonomien, så vi skal ud at jagte nogle sponsorkroner, hvis det skal lykkes at tage springet videre, slutter den nykårede og dobbelte danske og nordiske mester.

Fakta:
DS3 Cup er en skandinavisk løbsserie baseret på DS Automobiles DS3, tidligere Citroën DS3. Alle biler i feltet er ens, og er bygget med det formål at skabe en spændende racerklasse for talenter såvel som garvede racerkørere. Serien har deltagelse af kørere fra Danmark, Norge og Sverige, og der afvikles løb i alle tre lande - tællende til det nordiske mesterskab, FIA North European Zone.

Der er skarp konkurrence i klassen for Citroën DS3.