I år dannede Holstebro flugtskydningsbane rammerne for sæsonens sidste store turnering indenfor flugtskydning.

Denne gang blev den afholdt i Dansk Skytte Union som er en del af Danmarks Idræts Forbund. Og igen, fristes man til at sige, var der Nibe skytter med helt fremme i finaleskydningen.

Både Hans Nielsen og Karl Andersen leverede super resultater, hvor de i de indledende runder hhv. skød 79 duer ud af 80 og 77 duer ud af 80 mulige. Disse resultater var nok til at komme med i finale runden. Her skyder de ti bedste skytter til stævnet på tværs af samtlige rækker endnu en 40 duers serie. De tre serier bliver i sidste ende lagt sammen, og den der har skudt flest duer i færrest skud vinder. Både Hans og Karl skød en 38’er i sidste runde, hvilket samlet rakte til en 7. plads til Hans med 117 skudte duer ud af 120 mulige, og en 10. plads til Karl med 115 skudte duer ud af 120 mulige. 

Forventningerne var også skruet i vejret ovenpå et meget succesfuldt forbundsmesterskab ved Danmarks Jægerforbund, hvor Nibe vandt Guld i seniorrækken for hold. Samt et vellykket stævne i Dansk Flugtskydnings Forbund, hvor det lykkedes Hans Nielsen at vinde bronze for Nibe med 118 skudte duer ud af 120 mulige samlet set, og dette resultat rakte også til en guldmedalje i Veteranrækken. Ved samme stævne lykkedes det Andreas Bruhn at slutte netop udenfor medaljerne, med en meget flot skydning på 117 ud af 120.

Resultaterne bliver blot endnu større, når de ses i lyset af foreningens indskrænkede træningsmuligheder, hvor vi på banen i Nibe kun kan skyde et vist antal timer en dag om ugen, og kun fra marts til og med august. Til sammenligning træner vores konkurrenter 3 til 4 gange ugentlig året rundt, siger Søren Steffensen fra Nibe Jagtforening.