Så landede juleøllet endnu en gang, og butikkerne landet over har efterhånden fået pyntet godt og grundigt op. Om man kan lide det eller ej, så nærmer juletiden sig...

Af: Festivalleder Peter Møller Madsen

Jeg holder faktisk meget af julen. Der er masser af anledning til hygge, og det sociale plejes og dyrkes. Det er en tid fyldt med traditioner og masser af kærlighed og fællesskab.

Jul og festival – vel egentligt næsten same same
En tradition kan man da vist godt også kalde Nibe Festival og her plejes fællesskabet og kærligheden også – på bedste vis.

Og akkurat som til jul, så er et vigtigt formål med festivalen bl.a. også at opfylde ønsker, og samtidig skabe den så vigtige fællesskabsfølelse. Det synes vi faktisk lykke-des pænt meget for os. Vi har altid fokus på at lave det omvendte »rejsekatalog«. Altså vores gæster skal i meget stor udstrækning blive positivt overrasket over et besøg på Nibe Festival. Det glittede papir og anden markedsføring SKAL vi mere end leve op til, når vi afvikler vores festival.

Lukas Graham – til Nibe i 2020.

Vi opfylder også gerne musikalske ønsker
Musikalsk skal vi også præstere og overstimulere. Vi skal give vores gæster det de ønsker – og selvfølgelig skal ”gaveregnen” også indeholde overraskelser. 

Vi har lagt stærkt ud i år – og har tidligere offentliggjort, at Lukas Graham spiller Nibe 2020. Og nu har vi også fået to af årets helt store gendannelser på programmet. Nemlig Malurt og Alphabeat. Vi lytter – med andre ord – meget til vores gæster.

Vi har store ambitioner også for fremtiden, og fremadrettet skal vores festival være bred genremæssigt og ramme flere generationer. Også selv om ønskesedlen så for-modentligt blot bliver endnu længere. Husk i øvrigt at smide en bunke musikønsker via https://nibefestival.dk/musikoensker.aspx

Lars Lilholt - kommer i Støberiet i 2020.

»Jul« hele året
Mange har i øvrigt også igennem tiderne ønsket sig endnu mere kultur i Nibe. Og det kan jeg godt forstå, for kulturen har en kæmpe betydning for vores trivsel, sundhed og socialisering. 

Den har vi i festivalen taget til os. Vi har nemlig – midt i vores 4500 m2 bygninger - skabt et unikt spillested, som vi kalder Spillestedet STØBERIET. Vi har allerede afviklet bl.a. Michael Falch, Lars Hjortshøj & The Powls og i onsdags havde vi besøg af Hjalmer. Vi havde en drønhyggelig aften i byens nye spillested. En aften fyldt med hygge, varme, glæde – og hamrende god lyd. Sådan er det, når vi laver ting i STØBERIET.

23. januar kommer Lars Lilholt STORYTELLER forbi, og 13. marts får STØBERIET besøg af Anders Blichfeldt.Much more to come, og husk, at STØBERIET er JERES spillested, og at jo mere I bruger det, des flere koncerter, foredrag og comedyshows osv. sætter vi selvfølgelig op.

Alphabeat – til Nibe Festival 2020.

Festivalstemning under juletræet
Årets billetsalg brager afsted. Aldrig tidligere har vi solgt så mange festivalbilletter. Nogle af dem ender måske under juletræet. Eller også kan de da ende der, for via www.nibefestival.dk sælger vi altså lige fra dags- og partoutbilletter, over billet-gavekort - også på et tilskud til billetten - til billetter til førnævnte koncerter i STØBERIET. Og husk, vi holder ”butikken” åben – selv mens vi alle danser rundt på den smukke grønne gran. Det er med andre ord ALDRIG for sent at handle julegaver hos os, altså med mindre der er udsolgt! 

Og nu vi snakker om julegaver, så bliver der helt sikkert også jul ude i de mange foreninger, som knokler med at lave festival i vores smukke skov. Men mere om det senere.

Ha´ en fortsat god jul 
– eller skal vi, indtil videre, ikke kalde det for præ-jul.  Og fik jeg i øvrigt nævnt, at Lukas Graham - et af de absolutte hovednavne i 2020 – netop har smidt en ørehænger af et julenummer?

Stemning fra »havnen« på Nibe Festival.