På generalforsamlingen i lokalforeningen af partiet Venstre, Nibe, blev der berettet om et godt og aktivt foreningsår 2019, men flere af de fremmødte slog på tromme for at der allerde i indeværende år skal gøres en målrettet indsats for at få flere medlemmer, hvilket formanden Torben Poulsen også betonede i sin beretning - og der må ifølge formanden gerne ske en foryngelse af medlemsskaren.

Et andet indsatsområde bliver valgene til byråd og regionsråd i 2021, og her meldte to kendte ansigter sig på banen som kandidater til førstnævnte, medens Mads Duedahl, der kandiderer til Venstres bud på formand som Regionsrådet i Region Nordjylland var aftenens gæstetaler.

Formand: Medlemstilbagegang skal vendes
Forhenværende borgmester Jens Østergaard Madsen blev valgt som mødets dirigent, og han overgav hurtigt ordet til foreningens formand Torben Poulsen, som aflagde en fyldig beretning, deer på langt de fleste områder var positive: 

- 2019 var et spændende år for Venstre - både her lokalt og på landsplan, sagde formanden. Både EU-valget i maj måned og folketingsvalget i juni måned medførte en masse arrangementer og aktiviteter. Ved begge valg opnåede Venstre i Nibe-området ganske flotte valg med fremgang målt på antal stemmer. 

Venstre på landsplan holdt to landsmøder og gennemførte i den forbindelse et formandsskifte, som Torben Poulsen tydeligtvis ikke var særlig stolt af: - Det var ikke kønt, og det var ikke partiet Venstre værdigt, sagde han med bestemthed i stemmen. 

Formanden kiggede også lidt ind i fremtiden: - Vi er så småt begyndt at kigge frem mod byrådsvalget i 2021, og her er vi så heldige, at de to »gamle cirkusheste«  Tina French Nielsen og Hans Thorup begge har givet tilsagn om at være kandidater. 

Duedahl vil være kandidat til regionsrådsvalget 
Aftenens gæstetaler var nuværende rådmand Mads Duedahl, som har stillet sig til rådighed som Venstres spidskandidat ved Regionsrådsvalget næste år. 

Det endelige valg af spidskandidat for Venstre foregår den 29. april i Aabybro, og den unge Venstre-løve er kampklar med fem såkaldte pejlemærker: Regional vækst, mental sundhed, lige muligheder for alle borgere, politikken tilbage til regionen og styr på økonomien. 

Læs mere fra generalforsamlingen i Venstre Nibe, i næste uges trykte udgave af Nibe Avis.

 

 

 

 

 

 

Mads Duedahl håber at blive Venstres spidskandidat ved næste års regionsrådsvalg og dermed partiets bud på regionsrådsformandsposten.