Forude venter så et år uden Nibe Festival. Corona krisen har sat en stopper for dette års festival, men alle omkring »Nibe« sætter ind på at 2021 skal blive endnu et stor-aktivt og minderigt år!

Denne uges generalforsamling i foreningen Nibe Festival blev afholdt med kun bestyrelsen til stede, mens andre fulgte med via skærm.

På den baggrund var generalforsamlingen samtidig en historisk afslutning på et historisk godt festivalår, hvor vi lige nu skal huske på den succes, vi havde i 2019, sagde bestyrelsesformand Thomas Larsen i sin årsberetning.

Selve festivalen blev i 2019 den bedst besøgte gennem tiderne, den bedst omsættende med  knap 36,7 mio. kr. og et ligeledes historisk overskud på knap 3,3 mio. kr. – alt incl.
På den baggrund er der uddelt 1.820.000 kr. til en række foreninger, samt yderligere 200 kr. til andre almennyttige formål. – Det må vi alle gerne være rigtigt stolte af, lød det fra festivalformanden.
Resten af overskuddet – knap 1,3 mio. kr. hensættes som egenkapital til yderligere udvikling af festivalen.

I 2019 blev der holdt ældrekoncert, der blev holdt børnekoncert, der var fra starten af festivalugen et udfordrende festivalvejr med kulde og regn, men det hele klarede sig, og Nibe fik en godt start på årets festival med bl.a. stormløb mod onsdagens koncert med Westlife.

På Industrivej har Nibe Festival nu gennem et par år haft optimale rammer, og gennem det seneste år har »Støberiet« foldet sig ud med ekstra koncerter, og i det daglige er det hjemstedet for stormøder.

Thomas Larsen sagde videre: – En anden helt afgørende del af vores organisation er naturligvis de frivillige. Dette er efterhånden min 9. beretning og med hånden på hjertet, så er jeg dybt imponeret over den opbakning, vi mærker år efter år fra alle de frivillige. 

I 2019 var vi begunstiget af næsten 4700, der hjalp til.

Fremtiden: Lige nu afventer vi, hvordan de lovede hjælpepakker kan benyttes i festivalbranchen generelt og for os i særdeleshed på Nibe Festival. Jeg tror på, at det nok skal lande fornuftigt, og vi kommer til at klare os. Men det vil kræve en dedikeret indsats de næste måneder, hvor vi skal udvise ansvarlighed og være garant for, at det sikkerhedsnet, et enigt folketing har ønsket at spænde ud under branchen, udmøntes på en ansvarlig måde, så vi alle er her næste år også.

Generalforsamlingen genvalgte Birgitte Guldberg, Henning Christensen, Ole Skau Jensen og Troels Severinsen til bestyrelsen. Ligeledes var der genvalg til suppleanter Karin Lauritsen og Frank Larsen samt revisorerne Tom Solvang og Claus Holm.