De knap 40 spillere i U11 rækken hos Nibe Håndboldklub gav deres træner Anne Sofie Jensen en artig overraskelse som tak for en helt ekstraordinær indsats med håndbold fifs og ideer til selvtræning, som spillerne hver især har kunne bruge mens al idræt har været umuligt på sædvanlige vilkår.

Anne Sofie fortæller:
Da det blev meldt ud, at foreningslivet ikke kunne fortsætte under Covid-19, blev jeg utrolig ærgerlig, men kunne samtidig sagtens sætte mig ind i at det var nødvendigt, så vi sammen kan få sat en stopper for denne forfærdelige pandemi. Men at skulle undvære håndbolden og kammeratskabet på uvis tid, var ikke til at holde ud. Derfor besluttede jeg allerede i december, at hvis vi fortsat skulle være under lockdown, så skulle jeg gøre noget. Jeg fik hurtigt tanken om online håndboldtræning, og på den måde kunne pigerne stadig holde lidt gang i håndbolden, hvis de havde lysten. Den online håndboldtræning vil inden længe blive delt med resten af klubbens ungdomshold, og andre klubber rundt omkring, gør allerede brug af de online træninger jeg har lavet. 

Online håndboldtræning var dog ikke nok, pigerne og jeg ville mere. Derfor startede vi en virtuel gå/løbetur rundt til forskellige byer og seværdigheder i Europa. Vi har indtil videre besøgt Flensborg, Hamborg, Rotterdam, Bruxelles, Paris, Lugano, Pisa og lige nu er kursen sat mod Zagreb, Kroatien. Jeg modtager flere gange dagligt, beskeder fra pigerne hvor de fortæller mig hvor mange kilometer deres gå/løbetur har været, og de er ikke til at holde tilbage. De har indtil videre sammenlagt gået/løbet: 2545km. Jeg og de andre trænere er enormt stolte af de seje U11 piger vi har fornøjelsen af at træne. 

Udover online håndboldtræning og de virtuelle gå/løbeture, er jeg begyndt at lave små videoer, på det helt store hit “TikTok”, som er et socialt medie som mange børn og unge har glæde af. Pigerne elsker at lave danse og andre sjove ting, så jeg så hurtigt chancen til at kunne videregive min håndboldglæde der. Jeg har lagt små videoer ud på TikTok, hvor pigerne og mange af landets andre børn og unge, har kunnet lære nye håndboldtricks og deltage i forskellige udfordringer. Der er indtil videre 74.000 personer, der har valgt at se med på nogle af videoerne, hvilket er lidt surrealistisk at tænke på. Skulle man have lyst til at følge med, så hedder min tiktokprofil: “handballfun”. 

Med både online håndboldtræning, den virtuelle tur rundt i Europa og Tiktokvideoer, kan vi være sammen hver for sig.

Interesse fra Dansk Håndbold Forbund
Jeg blev i starten af sidste uge kontaktet af DHF - Dansk Håndboldforbund, som havde hørt om en træner i Nibe, der havde sat gang i online håndboldtræning. De har kontaktet mig med et ønske om, at jeg skulle lave en motiverende video, som de kunne dele med resten af landets håndboldtrænere, i håbet om at jeg kunne give andre træner “blod på tanden” til at føre online håndboldtræning videre til deres klubber. Videoen kommer ud på Facebook og deres hjemmeside inden længe. Det er utroligt stort, at kunne få lov til at være med til at videregive min glæde ved håndbolden. 

U11 pigerne fra Anne Sofie Jensens håndboldtrup på knap 40 spillere, som hun træner sammen med en række andre energiske trænere, overraskede hende, da hun lørdag kom fra job. På vegne af hele truppen overrakte spillerne en gavekurv, et diplom, blomster – og der blev holdt en lille tale som tak for det store engagement, Anne Sofie lægger i denne tids håndbold træning.

Fem repræsentanter for U11 spillerne var lørdag mødt op med gaver og blomster og en lille tale, som lød således:

Tak fordi du gør en kæmpe corona-indsats for Nibe Håndboldklubs U11 piger ved at opmuntre os til at træne hjemme med Youtube og Tik Tok videoer, når det nu ikke er muligt at mødes på håndboldbanen. Hermed en lille hilsen fra os til dig – fordi du er den, du er. Kærlig hilsen fra U11 pigerne.

Bankoaften i vente
Til slut vil jeg blot informere om, at jeg og nogle af klubbens andre frivillige lige nu arbejder på, at lave en online bankoaften for alle de af klubbens medlemmer, der har lyst til at deltage  i et hyggeligt arrangement med grin og flotte præmier. Der vil om ikke så længe komme information ud på Nibe HKs facebookside. 

Der var både diplom, gavekurv og blomster fra håndboldpigerne til Anne Sofie. Her er fem af U11 pigerne klar til at overrække – fra venstre: Kathrine Hvidberg Christensen, Ida Krabbe Lindholdt (m. pakke), Tilde Glintborg (bagest), Caroline Frost (m. lyserød hue) og Nanna Düring Olesen.

Tak fra Anne Sofie
Pigerne og deres forældre havde som tak for min indsats valgt at overraske mig, med smukke hjemmelavede islygter, blomster og lækkerier. Jeg havde aldrig troet, at nogen ville gøre sådan noget for mig. Jeg er så taknemmelig, rørt og utrolig glad over det, og det betyder utroligt meget at både piger og forældre har haft lysten til at gøre dette for mig. 

Tusind tak til alle piger og forældre, der var forbi med de flotte islygter og rosende ord. Denne dag vil jeg aldrig glemme.

Igen tak til piger og forældre for den flotte gestus - det var meget specielt at komme hjem fra arbejde til de tændte islygter i haven - denne dag vil jeg altid huske.

Michelle Bergmann Kristensen og hendes veninde Kathrine Hvidberg Christensen er her i færd med at fylde balloner, der bruges ved fremstilling af islygterne.
Michelle og Kathrine lægger her ballonerne i den udendørs dybfryser – det skete i sidste uge under den hårde frost. Her assisteres pigerne af Michelles lillebror Liam.