Nibe HK's bedste herrehold spillede pokalkamp mod IK Skovbakken fra 1. division

HÅNDBOLD – Santander Cup, herrer

Nibe HK (3.D) - IK Skovbakken (1.D): 23-44 (14-24)

Der var på forhånd lagt op til en ulig styrkeprøve, da IK Skovbakkens bedste herrehold fra Århus Nord torsdag aften gæstede Nibe Idræts- & KulturCenter til en dyst i pokalturneringen Santander Cup.

Nibes træner Lasse Thomsen havde på forhånd til Nibe Avis sagt, at der ville vente holdet en meget svær, ja, nærmest umulig opgave i at hænge på i kampen mod et hold, 2 rækker højere: – Det er dog altid sjovt at kunne eksperimentere lidt, og det vil denne kamp tillade os. Samt at kunne udnytte time-out til at lave justeringer undervejs, som ellers er svære i vores normale kampe, kommenterede Lasse Thomsen. 

Og forudsigelserne kom til at holde stik: Nibe kunne hænge på, men kun indtil stillingen 3-3. Så trak Skovbakken stille og roligt fra, og det var som kampen igennem med stor træfsikkerhed og hurtige scoringer mod Nibes tomme mål, idet Nibe i store dele af kampen spillede med 7 markspillere mod Skovbakkens 6. Kun en enkelt gang ud af 9-10 stykker, formåede en Skovbakken spiller ikke at score på de lange udkast mod Nibes tomme mål.
Modsat, så var tempoet i kampen så meget højere end vanligt for Nibe, at der indtraf en forholdsvis stor fejlprocent i udnyttelserne af frie positioner, og en Århus-målmand, der »nappede« de fleste skud, idet han sikkert »kiggede Nibes skytte ud« og reagerede derefter.

Nibes træner Lasse Thomsen kaldte i hver halvleg til Team Time Out, hvilket er muligt, når der spilles mod hold fra landets øverste rækker.

Nibes hold fortjener ros for den indstilling, de gik ind til kampen med, og de fortsatte kampen igennem med at »klø på«, selv om afstanden i mål efterhånden blev tocifret og endte med en meget overbevisende sejr til Skovbakken.

Også publikum havde indfundet sig på sidelinjen, selv om Danmarks herrehold til VM spillede i de selvsamme minutter mod et meget aktivt og aggressivt hold fra Kroatien. Denne kamp blev også fuldt ivrigt fra tilskuerrækkerne, hvor ikke så få mobiltelefoner var i sving for at holde øje med kampen i Sverige. Men ros til de mange tilskuere, der havde. trodset tilbuddet om en sofa-kamp, og i stedet tog en god times håndbold på lægterne.

Også publikum var på plads og tog oplevelsen i Nibe, frem for en sofakamp fra Sverige.