FODBOLD, Serie 1

Nibe-Højslev: 4-4 (3-2)

Målscorere for Nibe: 1-0 Bertil Lasthein, 2-0 Gustav Hess, 3-0 Gabriel Martinez, 4-4 Laurits Anker Rasmussen.

Først og fremmest, stor ros til stadioninspektør Dan Heinig for et flot setup. Der var dannet en enestående ramme på vores flotte anlæg, hvor tilskuerne nød grillen og fadøls-

anlægget. Og der skal lyde en stor ros til U11 drengene som stod med flag, romerlys, en tromme og sang kampen igennem og der bør fremover gives en gratis pølse og sodavand til hver hjemmekamp, hvis de fortsætter med det.

Pulsen har i skrivende stund ikke sænket sig for nøj en kamp. Nibe kunne sagtens have vundet 10-4. Ligeledes kunne de sagtens have tabt med samme cifre. En hæsblæsende kamp som bød på drama på alle parametre, hvor dette referat sagtens kunne fylde samtlige sider af Nibe Avis, siger cheftræner Allan Nicolajsen til »den lokale«. 

Nibe havde i den grad »rystet posen« og havde skiftet formation til 3-5-2 fra start for at lukke Højslevs angriber inde samt skabe pres på deres bagkæde. Sidstnævnte lykkedes i den grad. Efter blot 6 min laver Nibe et flot opspil i højre side, hvor Christopher Lund finder Bertil Lasthein i dybden, som flot dribler målmanden og gør det til 1-0. Få minutter senere er Christopher Lund igen på spil. Han sendes dybt og slår en perfekt aflevering modsat til en velspillende Hess som sikkert gør det til 2-0. Kort efter det scorer Gabi sik-kert på straffe. 3-0 efter 20 minutters og kampen syntes lukket.

Men et drømmemål fra 30 meter satte Højslev i gang, som reducerede efter 30 minutter. De begyndte især derefter at finde »frimærkerne« i Nibes venstre side. Efter 35 minutter slog de et indlæg til bagerste stolpe, 3-2. I halvegen lavede Nibe om til deres traditionelle formation for at skabe mere mentalt ro. Dette lykkedes i den grad ikke. Viktor Pilgaard havde en enkelt chance som ramte krydset men ellers væltede Højslev i friløbere og chancer og var det ikke for Anders Lund havde de været bagud 3-6 efter 20 minutter. 

De kom dog bagud med 3-4 i situationer hvor Nibe snorksov, og så var kampen fuldstændig vendt på hovedet. Ligeledes får Simon Sørensen et gult kort. Men dette skulle vise sig at have en positiv effekt. Nibe blev kompakte og holdt i bolden når de havde den. De sidste 15 minutter var vilde. Nibe kæmpede sig heroisk tilbage og fik skabt chancer. Med 5 minutter igen slår Gabi et perfekt indlæg på frispark som Laurits Anker udligner på til 4-4. to min senere slipper Viktor Pilgaard igennem men Højslevs målmand redder. 3 minutter inde i overtiden slår det unge stortalent Mathias Heinig en fantastisk aflevering til Alexander Kreutz modsat, som får den med ind i feltet og afslutter modsat. Samtlige spillere og trænerbænk var begyndt at løbe i jubel men bolden sniger sig lige forbi, slut. 

– Vi må aldrig smide en 3 måls føring. Vi lider alt for tidligt mentalt grundet de tidligere nederlag. Når det så er sagt viser drengene omvendt fantastisk mentalitet sidst i kampen og får hevet 1 point hjem. Vi starter i en ny formation og offensivt er vi et monster i dag. Vi er dybt skuffet og lettet på samme tid. Nu skal vi finde løsningen til at lukke af, så venter der mange point til Nibe, slutter Allan Nicolajsen.