FODBOLD: Jyllandsserien, Kvinder

Fortuna Hjørring – Nibe B  1-1  (1-1)

Målscorer: Clara Kalstrup Jørgensen

På en flot trimmet bane 3 på Fortuna Hjørrings anlæg skulle Nibes bedste kvinder prøve at revanchere et 1-4 nederlag fra første opgør. Under taktikmødet inden kampen blev man enige om at lade respekten og frygten for 3F Ligareserverne blive i omklædningsrummet og møde dem højt oppe på banen og lægge pres på deres bagerste kæde.

Og sikke et mod, Nibe lagde for dagen i starten, og Fortuna blev lidt overrasket over den taktik. De havde svært ved at spille deres pasningsspil op gennem midten og de måtte cleare bolden en del gange. Det var netop en af de bolde, Nibes venstre back, Catrine Bruhn Jørgensen opsnappede på midten af banen og satte to modspillere op ad siden, for til sidst at tage en skarp dribling ind i feltet hvor der blev begået verdens klareste straffespark på hende. Det omsatte Clara Kalstrup Jørgensen på sikreste vis, hvor hun fintede den amerikanske Ligareserve keeper Adelaide Gay til den ene side og sparkede i midten af målet – ja det var vel nærmest en halv panenka, lyder det fra en begejstret træner Michael Frendrup.

Hjemmeholdet spillede sig ikke frem til de store chancer, og kun en lang fremlægning med vinden i ryggen og Nibes forsvar med solen i øjnene der gik fejl af situationen gjorde, at Fortuna kunne udligne kort før pausen.

Efter pausen forsatte samme kampbillede og en håndfuld Nibechancer blev det også til, men de chancer skal spilles lidt større før man afslutter, hvis der skal scores på sådan en klassekeeper som Fortunas. Nibe har også en klassekeeper i Nanna Bendix Julin. Hun diskede op med sikre indgreb på hjørnespark og indlæg, og 10 minutter før tid kom en refleksredning ved roden af stolpen, der mest mindede om Peter Schmeichels redning i EM finalen 92 på Klinsmanns afslutning.

Kampens spiller Mette Brøndbjerg Pedersen udtaler: – En god kamp med masser af fight i nærkampene og flere gange er man lige ved at komme i det røde felt. Det er sådan det skal være, og skønt at få et point mod et klassehold!

Næste kamp er på søndag i Nibe mod Astrup IF