
- Onsdag, 16. oktober 2024
Med eRoning kommer man sjovt, effektivt og hurtigt i form.
Rosportens nye koncept, eRoning, er en fantastisk mulighed for at stifte bekendtskab med en ny idrætsform, som foregår i romaskine, kombineret med coaching på storskærm. Det er let at komme i gang og en tur i romaskinen er både effektiv, skånsom og sjov. Nibe Roklub har taget konceptet til sig, og alle kan nu prøve kræfter med romaskinen.
Indendørsroning i romaskiner er blevet en populær sportsgren, som kan dyrkes hele året. Og den kan dyrkes selv om man har ondt i fx knæet eller er hjertepatient. Og det er ikke svært at komme i gang.
Du møder blot op, sætter dig i romaskinen, og nyder en effektiv, men skånsom træningsform, hvor du bliver guidet af nogle af Danmarks bedste og mest motiverende ro-instruktører på en storskærm. Du lærer den rette teknik fra starten, så du undgår skader, og du vil hurtigt opleve fremgang.
Alle er velkomne til at prøve eRoning – det nye, sjove koncept på romaskinen
– Alle er velkomne i Nibe Roklub, hvis man vil prøve eRoning. Klubben har fået støtte til anskaffelse af udstyr fra DIF og DGI´s foreningspulje, som støtter lokale projekter i idrætsforeninger til fx udvikling af nye aktiviteter.
I uge 43 afholder vi en ”kom og prøv eRoning” tirsdag, hvor interesserede kan prøve kræfter med romaskinen. Og har man lyst til at fuldføre et introforløb med 4 gange mere i romaskinen, fortsætter man i uge 43 og 44,” fortæller rochef i Nibe Roklub, Kirsten Overgaard. Vi er godt 150 aktive medlemmer, men der er altid plads til flere.
eRoning er effektiv
– Romaskinen er et super effektivt træningsredskab, fordi du får trænet hele kroppen – ben, ryg, arme, lunger og hjerne – mens du forbrænder rigtigt mange kalorier, samtidig med at der er meget lav belastning på dine led, siger Anne Lolk Thomsen, som er instruktør for Dansk Forening for Rosport (DFfR) på nogle af programmerne, man ror efter.
Og Mette Bøgeskov-Jensen, som er ny eRoer i Nibe Roklub er enig: – Jeg fik en ny hofte i oktober 2023 og startede med eRoning i maj 2024. Jeg kan mærke at min kondition er bedre og styrken i begge lårmuskler er blevet væsentlig stærkere, efter jeg er begyndt til eRoning. Det går fx. noget lettere at gå på trapper. Jeg ror ca. 45 min. én til to gange om ugen"
Lægens ord: Roning styrker kredsløbet, er effektivt og skånsomt
Eva Weitling er 64 år, læge og selv aktiv roer i Haderslev Roklub. Hun fortæller, at romaskinen på samme tid er effektiv og skånsom, og at roning er en fællesskabsorienteret sport, der styrker hele kredsløbet.
– Jeg har kun gode ting at sige om romaskinen fra både et fysisk og mentalt synspunkt. Roning styrker for det første hele kredsløbet. Man bruger 80 procent af kroppens muskler, og man opnår en høj kalorieforbrænding ved selv lav belastning i romaskinen. Det gør roning til en utrolig effektiv aktivitet, og da man sidder ned, belaster man ikke led og sener på samme måde som fx løb, og man kan derfor trygt benytte romaskinen til langt oppe i alderen," fortæller hun.
Brug den korrekte teknik og undgå helt skader
– Ude i klubberne hjælper dygtige instruktører med at lære alle den korrekte teknik, og hvis man foretager et teknisk korrekt ro-tag, er der ikke skader i ergometerroning. Hvis man kommer med en gammel skade, der har sat en stopper for deltagelse i anden sportsgren, så ser vi tit, at når de kommer over til roning, kan de dyrke den uden at mærke til de tidligere problemer," siger Eva Weitling, og fremhæver også, at roning på ergometer en særligt oplagt med folk med handicap, fx blinde.
Eva Weitling fremhæver også fællesskabets kraft og følelsen af flow, som mentale fordele ved at ro:
– Det giver velvære at være en del af et fællesskab. I eRoning kommer alle i mål samtidig, hvad enten man er 20 eller 85 år, og det er ligegyldigt, om man har roet 5 eller 20 km, det vigtige er træning i fællesskabets dejlige rammer. Man stimulerer musklerne med de samme gentagelser om og om igen, så man kan også opnå et meditativt flow, hvor man bare kan være i nuet og lade kroppen arbejde, slutter Eva Weitling. / JS