Foredrag med Flemming Møller Mortensen var populært

 

Der var stort fremmøde da Nibe Sognegård torsdag i sidste uge havde besøg af tidligere minister Flemming Møller Mortensen. 

Det var Torsdagsklubben der var vært ved foredraget, hvor Flemming Møller Mortensen var inviteret til at fortælle om sit eget liv og hvad vejen op igennem livet havde budt på.

Taknemmelig for stort fremmøde
Det var en meget nærværende Flemming Møller Mortensen, der benyttede lejligheden til at få en snak med mange af de fremmødte, som han igennem årene havde mødt på forskellig vis, og eftersom Flemming Møller Mortensen selv er fra Himmerland var det med glæde at han havde takket ja til at komme forbi Nibe Sognegård, og at opleve så stort et fremmøde er ikke mindst glædeligt fordi det sker i kirkeligt regi pointerede han.

Fra barn i St. Brøndum til politiker på Christiansborg og klosterforstander i Aalborg
Ingen tvivl om, at der var ramt plet med denne foredragsholder. De mange fremmødte lyttede intenst og med stor interesse på Flemming Møller Mortensens historie, hvor han med et meget positivt livssyn blandt andet berettede om barneårede i St. Brøndum, hvor fortællingen afslørede at den nærmeste familie havde betydet meget for ham, og hvor især både hans mor og farmor havde givet ham vigtig læring. Moderen, der uddannede sig til sygehjælper oven i det at være husmor på en gård, og farmor der nok var den, der såede de første kristne frø og tanker hos Flemming, når han fik læst op af Bibelen; begge oplevelser har betydet meget for Flemming. 

Flemming Møller Mortensen benyttede lejligheden til at få en snak med nogle af de fremmødte.

Et ønske om at læse arkæologi som ung mistede lidt gnist, da han hørte hvor lang ventetid der kunne være efter endt studietid, til et fast arbejde kunne forventes, derfor endte Flemming med at blive sygeplejerske.

Flemming Møller Mortensen har siden 2007 været valgt som politiker på Christiansborg, for Socialdemokratiet, valgt for Himmerland kredsen, og blev i en periode fra 2020-2022 udnævnt til Udviklingsminister og minister for Nordisk samarbejde.  Hans historie omhandlede også med stor glæde fortællingen om klosterlivet som forstander på Aalborg Kloster, først sammen med sin nu afdøde mand, sygeplejerske Erik Sørensen og senere med sin nuværende mand Morten Thygesen.

Livet på Aalborg Kloster, som i dag er et senior bofællesskab, er for Flemming Møller Mortensen blevet et kald.  Den store hjælpsomhed der opleves blandt beboerne omkring alle opgaver i eller udenfor klostret, lyden af orglet når der er gudstjeneste, og det at have sin faste bopæl på klostret er meget værdifuldt sammen med det at være klosterforstander.

Ved et kig rundt i salen kunne Flemming Møller Mortensen med smil på læben konstatere, at stort set alle tilstedeværende var borgere der kan komme i betragtning til en seniorbolig på klostret.  Ud over at man som kvinde skal være 50 år og som mand 60 år, skal man som ansøger være bosat i Nordjylland - og sidst men absolut ikke mindst; være et godt menneske.

Flemming Møller Mortensen kunne her henvise til en ældre beboer på Aalborg Kloster, Børge Møller, som har stået for at indsamle materiale til bogen: Aalborg Klosters Historie 1431-2024 der for nylig er blevet udgivet. / HBS