Ole Henriksen var i sit sædvanlige sprudlende og smittende humør, da han fredag modtog Forårsprisen 2017 i forbindelse med åbningen af forårsmessen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). De 10.000 kr., der fulgte med prisen, donerede han til sine legater på Støvring Gymnasium.

Ole Henriksen er for en stund vendt hjem til Nordjylland, og fredag stod han på scenen i Aalborghallen foran et talstærkt publikum, som var mødt op på messen for at se ham modtage dette års forårspris og klippe den røde snor over.

’Cremekongen’ var tildelt prisen for at være med til at skabe glæde og sammenhold i Nordjylland og sætte fokus på landsdelen i både Danmark og internationalt.

Ole Henriksen var en dybt taknemmelig modtager af prisen og lagde blandt andet vægt på sin tætte tilknytning til Nordjylland i sin tale.

- Denne pris betyder meget for mig, fordi den har med Nordjylland at gøre. Og den indebærer nogle af de livsværdier, jeg holder allermest af ved Nordjylland, nemlig at vi har tid til hinanden, vi kan stole på hinanden, vi arbejder hårdt og så er vi gode til at feste og have det sjovt, sagde Ole Henriksen i sin takketale.

Prisen blev overrakt af Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Donerede 10.000 kr. til Støvring Gymnasium
Med Forårsprisen 2017 fulgte en unik statuette af kunstneren Thorvald Odgaard, der kommer fra Ole Henriksens egen hjemby Nibe, samt 10.000 kr. Og pengepræmien skal ikke med en tur til Los Angeles, hvor Ole Henriksen bor til dagligt. I stedet valgte han at donere pengene til sine legater, som han årligt giver til to studerende på Støvring Gymnasium.

- Det bedste ved succes er at kunne give noget tilbage. Jeg elsker at give til børn og unge mennesker, som har nytte af det. Det er vigtigt, at vi kan gøre noget godt for hinanden, og jeg besøgte for mange år siden Støvring Gymnasium, hvor jeg beundrede de unges gode energi og livsglæde. Så derfor skal pengene gå til de studerendes legater, fortalte Ole Henriksen.

Ole Henriksen viser her stolt og glad den lille statuette af Thorvald Odgaard. Foto: Betina Fleron Hede.
Ole Henriksen blev også lykønsket af Nikolaj Holm, kommende direktør for Aalborg Kongres- og KulturCenter. Foto: Betina Fleron Hede.