Jan Kalstrup, 53, fortryder ikke, at han skiftede fra at være ansat i den daværende Nibe Kommunes skattevæsen til at varetage kassererposten i den lokale fagbevægelse. Nibe-drengen befinder sig som en fisk i vandet, når han servicerer de cirka 4000 3F-medlemmer i 3F Midtfjord.

Torsdag den 1. februar har Jan Kalstrup været ansat som økonomiansvarlig i 25 år. Først i SiD Nibe, siden i SiD Løgstør og fra 2005 i 3F Midtfjord i Aars.

Jubilaren er uddannet i Nibes skattevæsen
Jan Kalstrup er født i en landmandsfamilie i Barmer med to storesøstre og en tvillingbror, men flyttede som otteårig sammen med den øvrige familie til Nibe efter faderens død. Efter grunduddannelsen inden for EFG Handel og Kontor på Aalborg Handelsskole blev Jan Kalstrup murerarbejdsmand hos sin svoger, som er murermester i Nibe. Men det kunne ryggen ikke holde til, hvorfor Jan Kalstrup kom i lære i den daværende Nibe Kommunes skattevæsen.

Efter otte år i kommunens tjeneste søgte og fik han jobbet som kasserer i SiD Nibe.

Jeg fandt det offentlige system for trægt. Afstanden fra beslutning til realisering var efter min mening for lang, understreger Jan Kalstrup. Som økonomiansvarlig har jeg medvirket i flere fusioner. Den ændrede struktur er medvirkende til, at  vi i dag har en effektiv organisation, som kan tilbyde medlemmerne tilfredsstillende service. Fra at være en kamporganisation har fagbevægelsen udviklet sig til også at være en dialog- organisation.

I fritiden spiller Jan Kalstrup håndbold på Nibe HK´s »Dream Team«, går i fitnesscenter og er med i Lions Club Nibe. Hvert år er Jan en trofast gæst på Nibe Festival.

Jan Kalstrup danner par med Maibritt, som er salgs supporter hos Hagens Fjedre, Støvring. Jan har en datter, tre bonusbørn og et barnebarn.