Nordjyllands Sygeplejerskepris 2020 går til Birthe Pedersen fra Øre-næse-hals-afsnittet på Aalborg Universitetshospital. Det blev afsløret på generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland mandag aften den 19. oktober. Birthe Pedersen bor i Nibe og har tidligere blandt andet arbejdet på det nu lukkede Nibe Sygehus.

Birthe Pedersen var indstillet til prisen af sine kolleger. I indstillingen lagde de blandt andet vægt på:

  • At hun er en klinisk faglig og dygtig sygeplejerske, som har en stor faglig viden, som hun med stor entusiasme deler ud af.
  • At hun er en god rollemodel, der er med til at opretholde et positivt læringsmiljø med en sund og stærk evalueringskultur.
  • At hun er fortaler for, at vi som faggruppe holder hinanden op på at udvikle sygeplejen til gavn for patienter, borgere og pårørende.
  • At hun startede et kanyleambulatorie for trakeostomerede patienter, hvor hun i dag har et stort engagement med blandt andet at undervise yngre læger og sygeplejersker fra primær sektor.

 Det var 9. gang, prisen blev uddelt. Også i år har der været stor interesse for at indstille kandidater til prisen.

- Kredsbestyrelsen har haft en svær opgave i at udpege årets pris-modtager blandt de indkomne forslag. indstillingerne viser med stor tydelighed, at de nordjyske sygeplejersker arbejder med stort engagement og høj faglighed for faget og viser, at sygeplejersker i hverdagen gør en stor forskel, siger kredsformand Jytte Wester.

Da generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland i år var virtuel, var prisen uddelt på forhånd foran alle kollegerne.

Tak fra prismodtageren
– Tusind, tusinde tak. Det er helt overvældende. Nu bliver det en god mandag, nej en god uge, lød det fra Birthe Pedersen, da hun fik overrakt blomster og den vase fra Lange Keramik, der udgør prisen. Foruden æren, naturligvis.

Formålet med ’Nordjyllands Sygeplejerskepris’ er blandt andet at anerkende den indsats, som sygeplejersker dagligt yder i forhold til at videreudvikle sygeplejen til gavn for patienter, borgere, pårørende, kolleger, studerende og elever. Den går til en sygeplejerske eller gruppe af sygeplejersker, der er rollemodel i udførelsen af sit sygeplejerskearbejde, formidler af positive historier i tilknytning til faget eller er nytænkende inden for fag og organisation.