På tirsdag holder foreningen Landsbyerne i Aalborg Kommune et af de første vælgermøder op til november måneds valg til byråd og regionsråd.

Valgmødet sætter fokus på samspillet mellem land og by en en storkommune.

Fremtrædende politikere fra ni forskellige partier sidder i panelet på dette møde, som afholdes i Nørholm Forsamlingshus på tirsdag.

Arrangørerne har et mål med mødet - nemlig at sætte fokus på samspillet mellem den store by i kommunen og de mange omkringliggende små og mellemstore landsbyer, og baggrunden forklarer LAK, hvis formand Jørgen Folkvang selv er blandt kandidaterne på mødet, hvor han således repræsenterer partiet Alternativet.

Jørgen Folkvang siger som LAK-formand: - Landdistriktsafdelingen under Sundheds- og Kulturforvaltningen gør på mange måder et godt stykke arbejde med landdistrikterne (LD). - Når vi har talt med LD-folk rundt omkring i landet fra andre kommuner, giver de som oftest udtryk for beundring over Aalborg Kommunes landdistriktspolitik.

De andre forvaltninger derimod viser meget lidt interesse for landdistrikerne i dagligdagen; det er som om, at alle de spændende ting, der foregår i Aalborg by overskygger levevilkårene for de ca. 80.000 borgere, der bor uden for byen, som ofte bliver nedprioriteret. Vi har en landdistriktspolitik i Aalborg Kommune, som vi mener er noget uambitiøs, ligesom den nyligen vedtagne Planstrategi, der helt undlader at forholde sig til det, der er uden for Aalborg by. Aftalen om borgerinddragelse fra 2014 er ikke kendt ret mange steder i den kommunale forvaltning og bliver derfor ikke fulgt i særligt høj grad, fortæller Jørgen Folkvang, fra LAK.

- Måske vi burde have et »landdistriktsfilter «, hvor alle vedtagelser skulle igennem, inden endelig vedtagelse i Byrådet, lyder et forslag fra LAK.

–     –     –

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Nibe Avis:
Hvordan får vi et helt Aalborg?

Følgende politikere deltager i paneldiskussionen på valgmødet:
Thomas Kastrup-Larsen - Socialdemokratiet
Daniel Nyboe Andersen - Radikale Venstre
Per Clausen - Enhedslisten
Thomas Krarup - Konservative
Tina French Nielsen - Venstre
Jens Toft-Nielsen - Socialistisk Folkeparti
Hans Peter Beck - Liberal Alliance
Kristoffer Hjort Storm  - Dansk Folkeparti
Jørgen Folkvang - Alternativet