I et stærkt felt med otte finaledeltagere, besatte den tidligere dobbelte vinder af konkurrencen, Henning »Barmer« Jensen fra Barmer lørdag andenpladsen i konkurrencen: Nordisk mesterskab i sildeopskrift.

Det var otte madglade finalister fra Norge, Sverige og Danmark, der var med i finalen, da Nordisk mesterskab i sild 2018 løb af stablen på Nyhavns Færgekro. 

Vinderen blev danskeren René Tholander fra Asnæs, der til sin »Hotte sild« var inspireret af en klassisk hotdog lavet med rugbrød og kryddersild.

Det var også danskere, der løb med anden- og tredjepladsen. Den tidligere vinder gennem to år, tidl. faglærer Henning »Barmer« Jensen fra Barmer, indtog andenpladsen med sin »Krydrede

sild i hyben, blomme og Madeira«. Tredjepladsen gik til den tidligere major i Forsvaret, Søren Mogensen fra Charlottenlund.

De øvrige pladser blev fordelt med to fra Norge, to fra Sverige og én fra Danmark.

De otte finalister er udvalgt blandt flere end 200, som havde indsendt sildeopskrift med håb om nominering til finalen.

Deltager gerne igen
Henning Jensen, der gennem det meste af sit aktive erhvervsliv var faglærer på Aalborg Tekniske Skole, siger til Nibe Avis, at det altid er en stor ære at være repræsenteret ved en konkurrence som denne, og at han gerne stiller op igen.

På turen til København var han supporteret af Jens Østergaard og Hans Heidemann Lassen fra Nibe Kaaglaug samt Bent Knudsen, Sebbersund og Bjarne Christensen, Barmer.

Også det tidligere Nibe-par Minnie og Sven Børjesson dannede support.

Læs hele artiklen i Nibe Avis' trykte udgave, onsdag i denne uge.

Henning Jensens »Krydrede sild i hyben, blomme og Madeira«.
Henning Jensen forbereder sin præsentation af silde-menuen.