Det nye tilbud til dig, der har type 2-diabetes, en lungesygdom eller en hjerte-kar-sygdom er startet op i Farstrup – og borgerne strømmer til. Nu igangsættes tilbuddet også i Nibe. 

Midt i august mødte de første deltagere op til Mobil Rehabilitering i Huset, Farstrup, og begejstringen er efter fire uger stor: -  Jeg er blevet foreslået rehabilitering mange gange, fortæller Jonna Olesen, som døjer med KOL, men som ikke tidligere har deltaget i kommunal rehabilitering. - Det er et stort problem for mange at køre i Aalborg og at få parkeret, forklarer Jonna, og Ruth Pedersen, som også deltager på holdet i Farstrup, uddyber: - For mig er det ikke så meget dét at køre i Aalborg, men mere afstanden dertil. Det tager jo en time for mig at komme derind.

Ruth Pedersen går til rehabilitering på grund af diabetes og en hjerte-kar-sygdom. – Jeg var lidt skeptisk ved starten, fortæller hun. Jeg syntes, at jeg vidste, hvad jeg skulle vide, og jeg motionerede også allerede. Men jeg har bestemt fået ny viden. Bl.a. om kosten. -  Og nu skal vi også i skolekøkkenet, fortsætter Jonna Olesen. Det er simpelthen fantastisk. 

Begge har roser til det sundhedsfaglige team og fortæller, at alle på holdet er glade for tilbuddet. Det skyldes, at man både træner og får en masse brugbar viden om måder, man kan håndtere dagligdagen på. 

Der er plads til flere
Den mobile rehabilitering er nu ved at starte op i Nibe, hvor det foregår i Nibe Idræts- & KulturCenter. 
- Selvom vi allerede har 50 borgere, som har henvendt sig og blevet henvist, så vil der blive plads til mange flere, da vi har løbende optag, fortæller fysioterapeut Finn Andersen. Teamet er derfor at finde både i Huset, Farstrup 18. september og i Nibe, hvor man kan komme og høre nærmere om tilbuddet på apoteket og hos SPAR-købmanden den 10. oktober. 

Samarbejde omkring tilbud
Projektet arbejder på at samle viden om eksisterende motionstilbud, som deltagerne kan fortsætte i efterfølgende. Herudover samarbejder man også med idrætsforeninger omkring etablering af nye tilbud.

-  Det er godt at blive bekræftet i, at der er brug for tilbuddet, og det er dejligt at se, at så mange samarbejdspartnere går positivt ind og bakker op, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.