Byggevejret og forholdene omkring det igangværende byggeri og omdannelse af Halkær Kro til Halkær Kro Mad- og Kulturhus har på det seneste været nærmest perfekte, og inden for få dage kan der holdes rejsegilde.

Krobestyrelsens byggeudvalg sidder i cafeen og betragter stolt det igangværende byggeri af den nye og markante profil, som fremover – sammen med den historiske gule krobygning – vil tegne fremtidens Halkær Kro Mad- og Kulturhus.

– Vi er kun én dag efter planen, så vi skal nok blive færdige til udgangen af maj næste år, bedyrer daglig leder Peter Søndergaard, og kollegerne i byggeudvalget, Nicolai Lisborg og Preben Drastrup nikker anerkendende.

Status på byggeriet, der efter færdiggørelsen næste år vil sætte yderligere fokus på bæredygtighed og økologisk mad er, at fundamenter og gulve til det kommende fælleskøkken med tilhørende ude- og inde faciliteter er støbt, og i disse dage rejses de markante spær til denne del af de nye bygninger. 

Senere venter en gennemgribende ombygning af de gamle krobygninger. Gennem hele perioden vil kroen være åben for normal drift.

I næste uge holdes rejsegilde, og derefter vil man overdække de nye spær med et midlertidigt tag, til brug under dette års Halkær Festival.