For under et år siden blev første spadestik taget til renoveringen og udbygningen af Halkær Kro Mad og Kulturhus. Nu er kroen blevet udvidet betragteligt, da første etape af projektet er gennemført. Det nye fælleskøkken samt orangeri og udekøkken står færdigt.

Det nye fælleskøkken bliver allerede taget i brug torsdag i denne uge, hvor forårssæsonen starter for kroens efterhånden traditionsrige folkekøkken med servering af økologisk buffet.

Istandsættelsen af de gamle krolokaler er allerede i gang. Til sommer kan man altså invitere til Halkær Festival i nyrenoverede og nybyggede omgivelser.

Om udbygning på Halkær Kro Mad og Kulturhus:
Gennem mere end 30 år har Halkær Kro Mad og Kulturhus været en frontløber inden for økologien. Fællesskab, økologi og musik og kultur er omdrejningspunkterne i det lille hus, der er stærkt forankret i lokalområdet.

Den position bliver nu styrket med det store projekt, hvor kroen bliver sat i stand og udvidet. Det store projekt er støttet med i alt 15 millioner kroner af Aalborg Kommune, Lokale og Anlægsfonden samt Realdania.

Samtidig med det omfattende byggeprojekt har Nordea-fonden støttet to flerårige projekter på kroen. Fra Jord til Bord er et projekt, der skal vække børn og unges lyst til at forstå fødevarernes vej fra jord til bord. Fællesskab under åben himmel er et projekt, der har til formål at samle børn, unge og voksne på tværs og på trods af de udfordringer, livet har givet dem.