Onsdag aften afholdt foreningen LAK - Landsbyerne i Aalborg Kommune sin generalforsamling i landsbyen Holtet ved Hals, som sidste år blev udnævnt til Årets Landsby i Aalborg Kommune. I et længere aftenprogram med den egentlige generalforsamling, foredrag m.v. indgik også den årlige tildeling af to priser, nemlig kåring af Årets Landsby i Aalborg Kommune og kåring af Årets Landsbyven i Aalborg Kommune.

Førstnævnte pris gik i år til Sønderholm, som på mange områder har udviklet sig de senere år og for tiden er midt i en positiv udviklingsproces.

Prisen som Årets Landsbyven gik i år til Nibe Avis, og formand for LAK-Landsbyerne i Aalborg Kommune, Jørgen Folkvang, Egense, motiverede prisen med, at man fra Nibe Avis er aktivt deltagende i mange aktiviteter rundt om i landsbyerne. Nibe Avis har en konsekvent redaktionel linje og opsøger af egen drift historier, som bringes i lighed med de for avisen nødvendige annoncer, der er avisens eneste økonomiske fundament. Nibe Avis udviser journalistisk kvalitet, ikke mindst overfor landsbyerne, og herfor tildeles avisen æren og titlen som Årets Landsbyven 2016.

Redaktør Jacob Søndergaard var sammen med bladchef Allan Nygaard og salgs- og kontorassistent Ulla Studsgaard mødt op for at modtage prisen, og Jacob Søndergaard fortalte i forlængelse af sin tak om det grundlag, Nibe Avis som lokalavis hviler på, og om avisens syn på arbejdet med at dække lokale begivenheder. Bladchef Allan Nygaard supplerede med at fortælle om bl.a. de initiativer, Nibe Avis lejlighedsvis tager med at sætte særlig fokus på landsbyer i udgivelsesområdet, og specielt til LAK's årsmøde havde man produceret en sær-avis med eksempler på de indslag og tema-sider, som de senere år har været bragt i Nibe Avis.

Som et synligt bevis på titlen som Årets Landsbyven i Aalborg Kommune 2016 modtog Nibe Avis en lille skulptur i glas – en fugl, fremstillet af glaspuster Anne Flohr, Lillevorde.