Søndagens Åbent Landbrug, hvor 52 gårde over hele landet åbnede dørene, fik 73.363 danskere til at bruge en fridag på at se, hvor de verdensberømte danske fødevarer kommer fra, og hvordan landmænd hjælper med at løse problemer i forhold til natur og miljø.

Der blev set på minivådområder, sparket traktordæk, hørt om bier, klappet kalve, hilst på grise, mink og kyllinger og ikke mindst indåndet masser af frisk landluft, da 73.363 danskere brugte søndagen på at se, røre og lugte til landbruget.

I Agri Nords område besøgte hele 4600 de 3 ejendomme – Familien Rokkedahl, Nibe, Familien Warming ved Aars og Solbakken Agro ved Aabybro. Der var et væld af aktiviteter på ejendommene, hvor værterne, deres familier, ansatte og andre hjælpere virkelig havde lagt sig i selen for at give gæsterne en ordentlig én på opleveren.

Kalve blev lukket på græs med bukkespring og halepisk, udstilling af den store Arla tankvogn og lækre smagsprøver, malket køer, kalve og daggamle kyllinger blev kælet og nusset, der blev rundvist og fortalt på privatejede kyllingeslagteri, dekoreret flamingokyllinger, set store maskiner, bagt pandekager over bål og kørt med hestevogn er bare et udpluk, af de mange fantastiske aktiviteter, der kunne opleves rundt omkring på de 3 ejendomme. Glade gæster fik i den grad indfriet forventningerne til en dejlig søndag på landet og hørt om Dansk Landbrug og de gode danske råvarer.

Der blev klappet og kælet kalve hos Familien Warming.