Springeren – Maritimt Oplevelsescenter ser tilbage på 2023 med stor tilfredshed. Også selv om året bød på store udfordringer.

- Det, der ikke slår os ihjel, gør os i virkeligheden blot stærkere. Så bramfrit og sømandsagtigt udtrykker bestyrelsesformand på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter Claus Holstein det, når han skal udtale sig om, hvordan år 2023 er gået på byens flotte og store maritime museum.

Springerens ledelse, personale og de mange frivillige, der også har deres gang på det maritime oplevelsescenter, er alle glade, når de ser tilbage på 2023. 

Flotte besøgstal – fra 47 lande!
- Besøgsmæssigt har det været et af de bedste år nogensinde, idet vi har haft mere end 20% flere gæster igennem tælleapparaterne. Et særdeles glædeligt faktum, som også viser sig i regnskabet, med en flot vækst på 34% på billetindtægterne, lyder det fra direktør Mads Sølver Pedersen.

- Besøgsrekorden tager vi som et flot bevis på, at vi byder på noget, som både aalborgenserne og de mange turister og udenlandske gæster sætter stor pris, supplerer bestyrelsesformand Claus Holstein.

Den helt store gruppe af besøgende er folk fra Aalborg og hele Nordjylland, men derudover har man noteret sig gæster fra imponerende 47 forskellige lande, hvoraf Tyskland tegner sig for langt de fleste. Men det siger noget om mangfoldigheden i Springeren – Maritimt Oplevelsescenters mange tilbud og muligheder.

En kæmpe udfordring
Den helt store udfordring på Springeren - Maritimt Oplevelsescenter var de fire måneder i løbet af 2023, hvor det maritime museum var ved at blive sparet væk i de kommunale budgetforhandlinger. Det var bestemt ikke en nem tid på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter og især en tid, hvor man ikke vidste, om man sejlede eller var grundstødt.

- Det var også en tid, hvor vi kæmpede hårdt for at fortælle netop vores historie og betydning for såvel byen, for dens indbyggere, og for de mange gæster, der hvert eneste år besøger Aalborg. Men det var især også en tid, hvor vi, med denne tårnhøje udfordring, var låst fast i vort arbejde med at indgå samarbejdsaftaler med sponsorer og fonde. Et arbejde, som man i øvrigt er rigtig dygtige til på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter. Men usikkerheden i forhold til den fremtidige drift fik alle støttemuligheder til at afbryde dialogen og smække sponsorkassen i!

Kommunal budgetudmelding har kostet
- Det er min vurdering, at den usikkerhed, som man fra politisk side lagde ned over os gennem den bombastiske udmelding om bortfald af vort kommune tilskud, har kostet os et sekscifret beløb i sponsoraftaler og fondsstøtte til udstillinger og projekter, lyder det fra direktør Mads Sølver Pedersen.

- Derfor er det ekstra glædeligt, at vi gennem markedsføring, optimisme og imponerende arbejdsindsats fra alle vores medarbejdere og frivillige er lykkedes med at øge besøgstallet, som har sikret os, at vi trods alt er endt på såkaldte sorte tal på bundlinjen, når vi gør året op, lyder det fra Mads Sølver Pedersen.

Fantastisk livskraft
- Det vidner om en helt fantastisk livskraft og et imponerende engagement blandt frivillige, personale, ledelse og bestyrelse, understreger bestyrelsesformand Claus Holstein.

Udfordringerne på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter er ikke afblæst i 2024, selvom der nu kun lægges op til en reduktion af den kommunale støtte til museet. Derfor arbejder bestyrelse og medarbejdere på nye løsninger og koncepter, der kan sikre fremtiden for det spændende og oplevelsesrige maritime sted, som rigtigt mange har stor glæde af. Uanset om de besøger stedet som gæster, eller om de er frivillige, der beriger deres liv eller tredje alder på dette inkluderende og oplevelsesrige sted i Aalborg.