Syv nordjyske landmænd står i de kommende uger klar med en sommerferieaktivitet til de danske familier. I samarbejde med deres landboforening »Agri Nord« har de valgt at lukke deres gårde op for besøgende, så feriehungrende danskere kan få nogle gode oplevelser i sommerferien hjemme i Danmark.

- Vi har et af verdens bedste landbrug, hvor vi ligger i toppen, hvad angår klima, sundhed og dyrevelfærd. Det vil vi gerne benytte lejligheden til at vise forbrugeren, siger Carl Christian Pedersen, der er formand for Agri Nord.

For at sikre, at der ikke sker spredning af Corona-virus, er konceptet en safari, hvor familien fra deres biler kan se gården og dyrene.

De steder, hvor man kan være ude i det fri i sikker afstand, er der også mulighed for at gå en tur.

Økologisk pilegris ved Sønderholm
Hos Pia og Henrik Staun på Vokslevvej kan man hele uge 28 blandt andet opleve økologiske pilegrise.  De anbefaler, at man sætter bilen og tager turen rundt om grisenes indhegning til fods.

Økologisk pilegris er en – som navnet antyder – økologisk bedrift lige uden for Sønderholm med 110 grise og 30 hektar planteavl. Gården har været økologisk de sidste 20 år. Det er parret Pia og Henrik Staun, der driver gården i samarbejde med børn og svigerbørn. Grisene går på et naturareal, der er plantet til med pil, ligesom de har adgang til åbne arealer, blandt andet med frugttræer. Ejer Henrik Staun fortæller, at grisene er så glade, at de har dobbeltkrølle på halen!

Som en bonus når man besøger Økologisk Pilegris er der mulighed for en vandretur i en plantage med helt unikke juletræer, som på grund af beskæring af rådyr, har fået helt specielle former og faconer. - Hvis I er heldige kan I se et af rådyrene eller nogle af skovens andre dyr, fortæller Pia og Henrik.

Hos Rokkedahl ved Kølby er der lørdag Åbent Hus med besøgsvenlige rammer hos kyllingerne.

Fritgående og økologiske kyllinger ved Farstrup
Hos »Rokkedahl« beliggende mellem Kølby og Farstrup kan man på lørdag få også sig en bondegårdssafari oplevelse. Her skal man parkere sin bil og gå hen til besøgsstalden.

Virksomheden Rokkedahl ejes og drives af Mark og Susanne Rokkedahl sammen med Jakob Rokkedahl Pou-

lsen og Jesper Toft Jensen. De driver 1.300 hektar økologisk planteavl og producerer årligt otte millioner slagtekyllinger, hvoraf to millioner er velfærdskyllinger. 

Rokkedahl har eget slagteri i samarbejde med Danpo og selskabet Rokkedahl Energi, som leverer løsninger til varme og lys i kyllingestalde. Rokkedahl er et familieejet landbrug, og familien har siden 1963 opdrættet kyllinger med fokus på dyrevelfærd og høj kødkvalitet. I dag er det tredje generation af familien Rokkedahl, der driver landbruget. Hvis du finder en dansk fritgående eller økologisk kylling i køledisken i et supermarked, så er den fra Rokkedahl, da det er det eneste sted, der slagtes den type kyllinger.