Julie Højberg på 12 år er FDF’er i Sønderholm-Frejlev, og har nu sovet i telt i et år. Julie har sovet udenfor de sidste 365 dage for at få det såkaldte »snorky-mærke« til FDF-uniformen. 

Da Julie sidste år, sammen med sin mor, søgte på FDF-mærker på internettet faldt hun over snorky-mærket, men for at få mærket syet fast på sin FDF-uniform, skulle hun sove ude i et telt i 365 dage, med en ramme på 400 dage til at klare denne udfordring. 

Spændt på denne personlige udfordring startede Julie op, i jagten på snorky-mærket, d. 25. juni 2020. Lidt mere end et år efter starten, kunne Julie Højberg, d. 15. juli 2021 lyne lynlåsen op i teltet for 365. gang, og jublende se frem til sit nye FDF-mærke, ”snorky-mærket”. 

Her få dage efter Julie fik mærket i hus, har Nibe Avis taget en lille snak med den seje FDF’er – for hvad får en pige på 11 år til at give sig selv sådan en spændende udfordring?

Julie kan knapt huske, hvorfor hun lige faldt over udfordringen ved snorky-mærket, og det at sove ude i 365 dage på 400 dage. Hun synes det har været en skøn tid i teltet, som har budt på lune sommernætter, men også bidende kulde i vinterhalvåret. Her sov Julie ude i teltet, hvor termometeret viste minus 15 grader, hjemme i haven i Sønderholm. For at kunne klare sådan en kold nat, fortæller Julie Højberg, at hun iført nattøj i uld, gode sokker, to soveposer, to dyner og et godt telt har sovet godt, trygt og varmt. Det har faktisk ikke været hård nattefrost eller varme sommernætter, som har være den største udfordring ifølge Julie. De har tværtimod været den koordinering, som har skulle finde sted, når hun enten har skulle overnatte ved veninderne eller sine bedsteforældre. For hver gang Julie sover indendørs, ja, så skal denne dage ligges til de 365 dage, som reglerne for snorky-mærket foreskriver. Dog fortæller Julie, at veninderne har været rigtig søde til at sove med ude i teltet, og bedsteforældrene har ligeledes givet plads til at Julie har kunne slå et telt op ude i deres have. 

D. 15. juli 2021 kunne Julie Højberg, fra Sønderholm, se tilbage på et år, hvor hun har tilbragt fødselsdag, juleaften og rigtig mange andre skønne nætter ude i haven. 

Julie har knap fået syet snorky-mærket på sin FDF-uniform før der skal syes endnu et ny på, da Julie til september også kan se frem til at bryste sig af ”plasket-mærket”. Et mærke, der kræver at Julie bader i det fri minimum én gang månedligt i et helt år.