55.000 kroner indtjent ved et særligt cykelsponsorløb betyder, at 24 børn fra Sønderholm Skole nu har en realistisk chance for at komme til den First Lego League-verdensturnering i Rio de Janeiro, som de har kvalificeret sig til.

Næsten 55.000 kroner. Så mange penge lykkedes det omkring 30 børn og unge at køre ind i et særligt cykelsponsorløb til fordel for 7. klasse på Sønderholm Skole fredag eftermiddag. Det flotte resultat betyder, at klassen nu har en realistisk chance for at komme til den verdensturnering i tech-konkurrencen First Lego League i august i Rio de Janeiro, som de har kvalificeret sig til.

– Vi er stadig langt fra at have hele finansieringen af rejsen på plads, og alle bidrag – store som små – er stadig meget velkomne. Men det begynder at se realistisk ud. I dag har børnene i hvert fald bevist, at de virkelig gør en indsats for at komme afsted, siger forældrerepræsentant Rasmus Kjeldberg.

7. klasse på Sønderholm Skole blev tidligere i år inviteret til First Lego League-turneringen i Rio de Janeiro i august, efter at de først havde vundet den årlige regionale nordjyske tech-konkurrence og siden placerede sig som et af de allerbedste hold i den skandinaviske turnering, som blev afholdt i Ålesund i Norge i marts. I de to turneringer skulle børnene bygge og programmere en Lego-robot samt udvikle løsninger på komplicerede virkelige problemstillinger relateret til bæredygtig transport.

Det gjorde 7. klasse på Sønderholm Skole så godt, at de fik en invitation til verdensturneringen i Rio de Janeiro i Brasilien 5.- 7. august. Der er de inviteret til at konkurrere i de samme færdigheder sammen med jævnaldrende fra bl.a. Japan, USA, Indien og flere europæiske lande.

– Det er jo en enestående mulighed for at udvikle både deres faglige kompetencer og deres viden om verden. Meget få danske skolebørn får chancen for at rejse til Rio de Janeiro, opleve kulturen og det internationale miljø og samtidig vise, hvad de kan inden for teknologi, projektarbejde og teamwork, siger skoleleder Rune Træholt fra Sønderholm Skole.

Med invitationen til First Lego League i Rio de Janeiro følger dog ikke en pose penge. Tværtimod. Der er et deltagergebyr på 1.400 kroner pr. elev, og rejse og ophold er også for egen regning. Derfor har forældre og børn siden marts arbejdet på at skaffe de omkring 450.000 kroner, det vil koste at sende 24 børn, en skoleleder, en klasselærer samt et mindre antal forældre, der selv betaler en del af rejsen, til Rio de Janeiro.

Efter cykelsponsorløbet er over halvdelen af finansieringen nu på plads. Der mangler dog stadig omkring 180.000 kroner.

”Vi vælger at være optimistiske. Både børn og forældre er de kommende uger engageret i flere aktiviteter, der tjener penge til turen. Og vi håber også at kunne skaffe flere sponsorer. Der må være andre end os forældre, som synes, det er en god ide at sende børnene afsted til denne turnering, siger forældrerepræsentant Rasmus Kjeldberg.

Sønderholm Skole bakker selvfølgelig også op om indsatsen. I den kommende uge har 7. klasse f.eks. flere aktiviteter på skoleskemaet, der kan fungere som forberedelse til den tur, de håber at komme på. Der skal bl.a. øves robotkørsel og finpudses præsentationer af teknologiløsninger.

Klar til afgang fra Sønderholm Skole.