Ole Kjærsgaard, som siden 1968 har arbejdet med salg indenfor maskinbranchen fik forleden tildelt den æresfulde titel »Årets Sælger 2017«.

Maskinbranchens Rejselaug stod for udnævnelsen, og der var ikke megen diskussion i dommerpanelet omkring hvem der i år skulle have titlen, som derfor gik til nordjyske Ole Kjærsgaard fra virksomheden S.D. Kjærsgaard i Frejlev.

Fra juryen lød det; - Ole Kjærsgaard er sælger med stort S. Han er drevet at en utrolig stor drivkraft omkring det daglige salgsarbejde. Han har altid en optimistisk tilgang til at opsøge nye kunder og bruger al den tid der skal til ude hos kunderne. Ole Kjærsgaard nyder stor tillid hos kunderne, i firmaet og hos kollegerne.
Af kollegiale særkender lyder det at Ole Kjærsgaard giver plads og gerne deler erfaringer med nye kolleger, omend han er et konkurrence menneske. En munter og motiverende kommentar falder tit af, men tag ikke fejl af hans målrettethed og flid, lyder det.
Ole Kjærsgaard rejser gerne ud for en traktorhandel, men har dog Nordjylland som sin baghave og foretrukne hjemmebane. »SDK er ikke noget rejsebureau« er af årets sælger 2017 sagt nogle gange når der arrangeres rejser i virksomheden.
Ole Kjærsgaard startede i 1958 i lære i S.D. Kjærsgaard, og har siden 1968 arbejdet med salget. Ole Kjærsgaard siges at være skarpere end i mange år, og han bliver ved med det de næste 25 år, - i første omgang!
I 2003 overdrog Ole Kjærsgaard ansvaret for virksomheden til sønnen Palle Kjærsgaard, og Ole Kjærsgaard har siden alene arbejdet med sin yndlingsbeskæftigelse og hobby: Salg og tilfredse kunder.
Efter udnævnelsen udtalte Ole Kjærsgaard: Kære Maskinbranchens Rejselaug!
Tak til jeres udsendte Søren Hansen fra Samson Agrolize og bestyrelsen - jeg blev godt nok overrasket! Jeg var blevet lokket til at være hjemme til et leverandørmøde kl 12, - ellers havde jeg jo været på kundebesøg. Jeg søger normalt ikke priser, men er oprigtigt glad for at I har betænkt mig med denne hæder.