Alle 47 tilmeldte var mødt op til tiden, og kom efter en afspritning hurtigt ind i bussen, i det ikke alt for gode vejr, men vejret smittede heldigvis ikke af på humøret, forklarer Knud E. Simonsen fra foreningen – og han fortsætter: 

Formanden Bodil Elkjær og chaufføren Kenneth bød velkommen til alle og begge orienterede om hvilke forholdsregler der ville være imod Corona, og som skulle overholdes i løbet af dagen på busturen.

Turen gik først til Østerild Testcenter, hvor dagens guide Lene Holst var mødt. Hun fortalte om testcentret, om opstartsproblemer og mange gode data om vindmøllerne, størrelse og kapacitet, på en levende og forståelig måde.

Så kørte bussen videre til Hanstholm, på turen hørte man om det smukke landskab, historien om hele den del af Danmark, selv om vejret var diset kunne vi sagtens forstille os hvor smukt og dejligt der er i området.

Vi var omkring Klitmøller og så de modige vindsurfere af mange forskellige slags.

I Nr. Vorupør hørte vi om havbadet og problemerne med dette, og meget andet. Efter en smuttur ned til Stenbjerg Landingsplads var vi lidt i kl. 12.00 ved Stenbjerg Kro, hvor vi skulle spise en 2-retters menu baseret på råvarer fra nationalparken.

Turen gik så videre sydpå, og Lene fortalte videre om alt hvad vi kom igennem, hun havde en kæmpe viden om alt hvad vi så, vi ankom til Lodbjerg kirke, Danmarks mindste kirke, videre til Doverodde købmandsgård, hvor der fra bl.a. tårnets top er en formidabel udsigt.

Turen var så slut og det gik atter hjemover.