Et stærkt sammenhold og gode oplevelser er ikke altid nok til at tiltrække de unge til at dyrke idræt i en forening. Derfor har St. Restrup Idrætsforening længe drømt om at modernisere deres fysiske rammer – både ude og inde – så de kan tiltrække de unge i området. Med en donation på 242.000 kroner fra Salling Fondene via Bilka bliver drømmen nu en realitet. 

At grine sammen, at vinde sammen, at få pusten op sammen, at tabe sammen. Det er alt sammen noget, børn og unge har rigtig godt af. Men der er stor konkurrence om de unges tid og opmærksomhed, og hvis motion skal blive en del af deres hverdag, skal den lokale idrætsforening have moderne faciliteter for at tiltrække dem. Derfor har St. Restrup Idrætsforening (RIF) netop modtaget en donation på 242.000 til blandt andet at renovere klublokaler og etablere uderum og terrasse, så børn og unge i området får lyst til at dyrke motion og fællesskabet i RIF.   

Donationen kommer fra Salling Fondene, der via Bilka har doneret i alt 2 millioner kroner til 10 lokale projekter landet over, der alle har fokus på børn og unges sundhed og trivsel. Præcis som RIF, der har både sportstilbud og klublokaler til socialt samvær. Men det er alligevel ikke nok til at tiltrække og fastholde de lokale unge.

”Vi har et fedt sammenhold og tilbyder gode oplevelser, men vi har helt klart ikke de rum – hverken ude eller inde – som appellerer til nutidens unge. Derfor er vi så taknemmelige og helt vildt glade for at få økonomi til at lykkes med noget af det, vi finder nødvendigt for at bevare en attraktiv forening, hvor børnene og de unge er sammen om sunde aktiviteter, der styrker dem på mange planer,” siger Jeanette Pagh Emanuelsen, der er formand for RIF. 

Støtte til en sundere livsstil
Det er Bilka Skalborg, der har indstillet RIF til at få del i donationerne fra Salling Fondene, og varehuschef Peer Thomassen og Sektionschef i Customer & People, Maj Dalgaard, er glade for, at RIF har fået del i donationen.  

”Vi er både glade og stolte af at stå bag indstillingen. Især fordi RIF har mange fælles værdier med os i Salling Group. Vi kan fx sagtens genkende ønsket om at følge med tiden og holde øje med, hvad de unge efterspørger, og hvad der motiverer til en sundere livsstil, så det vil vi rigtig gerne bakke op om,” siger Peer Thomassen. 

Det er første gang, Bilka uddeler penge til lokale projekter på vegne af Salling Fondene, og det falder sammen med Bilkas 50-års jubilæum.