Den herboende Terji  Krossteig Messell er født og opvokset i Torshavn på Færøerne, og spiller noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk.

Terji Messell har været aktiv på den danske blues scene i nogle år, og især efter at han nåede finalen i Danish Blues Challenge 2014 har der været fokus på hans færøske blues.

Terji er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig. 

Útseti er det færøske ord for en færing, der er bosat uden for Færøerne, og det er, hvad størstedelen af albummets tekster handler om: Savnet af øerne, vennerne derhjemme og sproget.

Dette savn til kommer især til udtryk på den meget følelsesladede og udtryksfulde skæring »Heim« (Hjem). 

Apropos sproget, skal man ikke lade sig afskrække af, at Terji Krossteig Messell synger på færøsk og ikke på engelsk. Man skal heller ikke løbe skrigende bort, fordi man måske ikke fatter en bjælde af, hvad der bliver sunget, for den færøske sprogtone passer fortrinligt til bluesmusikken.

Ud over numre udført solo, bliver Terji backet op af nogle af de dygtigste blues- folk fra den danske blues- scene.

Blandt andre kan nævnes Olav Poulsen på slide guitar, Peter Nande på mundharmonika og Kristian Wendelbo på klaver.

Et nummer, der kan fremhæves, er en duet med Årets Danske Bluesnavn 2015 - Big Creek Slim. Sædvanligvis begår Big Creek Slim sig på engelsk, men her synger han på færøsk, hvilket er noget af en bedrift.

Forberedelserne til - og indspilning af - denne udgivelse har stået på i over et år. 

Terji har selv produceret, men har fået gode råd og vejledning af Peter Nande, som har stor erfaring både som musiker og producer.

Det er også på Peter Nande’s selskab - Straight Shooter Records - at ”Útisetablús” bliver udgivet.

I foråret 2017 vil Terji spille en række stuekoncerter, hvor han præsenterer sin nye CD. 

Stuekoncerter giver både kunstner og publikum en unik musikoplevelse, så tøv ikke med at kontakte Terji, hvis du vil booke ham til en koncert hos dig selv. 

I næste uge skydes det hele i øvrigt i gang med en stuekoncert hjemme i Terjis egen stue.

Terji Messell fornægter ikke sin færøske baggrund, hvilket bl.a. fremgår af guitarkassen med det færøske flag.