Else Haldrup har i en del år behandlet akutte skader, smerter i nakke og ryg samt mere kroniske lidelser som f.eks. gigt. Et af klinikkens vigtigste behandlingstilbud i den forbindelse har været biostimulerende laserterapi, leveret af diverse håndholdte laserapparater.

Else, som er indehaver af »Haldrup« fodterapi og massør i St. Algade i Nibe, har nu valgt at opgradere til den nyeste teknologi og investeret i en GigaLaser, som i dag er verdens største terapilaser. Det giver mulighed for at behandle et væsentligt større område ad gangen og tilbyde en ny type laserbehandling.

- Det er et fantastisk fremskridt for vores kunder, der nu ikke behøver afsætte nær så lang tid til behandling som tidligere, og de vil mærke smertelindring og heling hurtigere end hidtil, fortæller Else Haldrup.

Behandlingen med laser har en helende effekt på en række skavanker og skader. Laser stimulerer helingsprocesser i cellerne, så smerten dæmpes og helingstiden reduceres.

Stor effekt over for gigt og sportsskader 
Især har laseren vist sig meget effektiv over for slidgigt og sportsskader.

- Erfaringerne viser, at patienter med slidgigt kan begynde at motionere og bevæge sig frit igen efter laserbehandling. Det giver et mærkbart løft i livskvaliteten, fortæller Else Haldrup, der også behandler sportsskader.

- Jo hurtigere, vi kan give laserterapi efter en skade, jo mere mærkbar er virkningen. Under optimale forhold vil laseren kunne holde en hævelse næsten nede, så skaden minimeres og reelt kan være helet på ganske få dage. Og det betyder meget for f.eks. sportsfolk, at de hurtigt kan komme i gang igen. 

Smerterne mindskes og skader repareres
Klinikken i Nibe har også en del patienter, der lider af smerter i nakke og ryg. Her er GigaLaseren meget effektiv til smertelindring og reparation af det beskadigede område pga. sit store behandlings-
område og avancerede laserteknologi.

- Samlet set er laserbehandlingen en væsentlig del af vores tilbud, og vi har hele tiden en del patienter inde i forløb med massage laserterapi. Derfor betyder det meget for både patienterne og os som behandlere, at vi nu kan gøre behandlingen endnu mere effektiv, siger Else Haldrup.

Mark ku’ mærke effekten med det samme
19-årige Mark Beijering fra Aabybro var én af de første til at modtage behandling med den nye Gigalaser hos Else Haldrup, og han fortæller begejstret: - Jeg arbejder som landmand, og havde her pådraget mig en overbelastningsskade, som af lægen blev betegnet som en fibersprængning, men som skulle »helbrede sig selv uden behandling«, og blot ved at jeg skulle forholde mig i ro. Men det er jo ikke nemt med mit arbejde, så jeg måtte gøre noget andet. Jeg havde hørt om Else Haldrups laser-behandling, og fik en enkelt behandling, som varede cirka 20 minutter, og allerede samme aften kunne jeg både mærke og se forskel: De to »kugler« jeg havde på over- og underarmen var svundet ind, og smerterne aftaget. Dagen efter var kuglerne næsten helt væk, og smerten forsvundet, så jeg igen kunne udføre mit arbejde. - Det var vigtigt for mig at være fuldt arbejdsdygtig hurtigt igen, og det lykkes med laser-behandlingen hos »Haldrup«, slutter Mark Beijering.