To friskfangede makreller på en sammenkrøllet avis. Det fik kunstneren Henning Wieben, Nibe, pludselig lyst til at male. Rent praktisk gik han til fiskehandleren, hvor han købte de to makreller og lagde dem på en sammenkrøllet avis. Så var motivet klar. De to makreller havnede senere på stegepanden og blev fortæret som aftensmad.

Arrangørerne var ikke i tvivl, da de bad Henning Wieben sende fotos af forskellige malerier, der kunne anvendes som motiv for en plakat til udstillingen Aalborg i Farver. Makrellerne er et utraditionelt motiv, som rummer både humor og historiefortælling. Arrangørerne synes, det lever ganske glimrende op til arrangementets motto »kunst og kunster«. 

–Jeg har fået mange positive reaktioner og rosende ord for maleriet. Men hvem fa’n vil have sådan et motiv til at hænge i stuen, spørger Henning Wieben på sin vanlige lune facon.

Henning Wieben har også malet andre spændende motiver - her er blandt hans seneste et meget stort billede med motiver fra Aalborg - huse i hans særlige stil med skæve vinkler.