Fredagens åbning af Nibe Street Park, som nu er navnet på området øst for Nibe Stadion, blev besøgt af et stort publikum, som dog overvejende var repræsentanter for brugerne samt entreprenører og tilskuds-givere. Området er hen over sommeren opbygget med skater- og BMX baner samt sandbaner til hhv. beach-volley, beach-håndbold og beach.fodbold.

De mange aktivitetsbaner og -områder – incl. et ekstra område til ophold for f.eks. forældre og venner til de aktivitetssøgende – er finansieret via tilskud fra Aalborg Kommune og en lang række fondsmidler med den lokale IPA Fonden i spidsen.
Nibe Volleyballklub, Nibe Boldklub og Nibe Håndboldklub har ydet hver sine tilskud til beach-banerne og har her foruden fået tilskud til rekvisitter som mål, net m.m.

Efter velkomst ved projektets absolutte tovholder Anne Pedersen med tak for de mange positive signaler og tilskud, gav hun ordet til Sundheds- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune Mads Duedahl (V). Rådmanden udtrykte sin uforbeholdne ros og begejstring for projektet og den måde, det er kommet frem. En frisk idé af to drenge, Mads og Mads, fik en forældregruppe til – sammen med Nibe Boldklub og Aalborg Kommune – at gå ind i projektet og støtte op omkring ansøgninger om penge, tilladelser og det egentlige projekt.

Kristian (t.v.) og Rasmus kunne næsten ikke vente med at komme ud på banen og køre løbehjul, men måtte pænt vente til talerne og indvielsen var overstået.

 

I vinterens og forårets løb blev der samlet penge nok til at gennemføre projektet, og det blev så skudt i gang i juni måned. Nu er det samlede projekt på nær nogle detaljer helt færdigt, og de unge har ikke kunnet vente med at gå i gang med aktiviteterne. Det er herligt at se, og dejligt, at netop denne gruppe unge har fået et særligt fristed – og det er jeg virkelig glad og stolt over, sagde Mads Duedahl og erklærede Nibe Street Park for åbnet. Mads Duedahl bragte i samme forbindelse en særlig tak til de mange tilskudsgivere samt til familien Pedersen og Nibe Boldklubs repræsentant Knud Tobiasen. Som koordinator hos Aalborg Kommune har medvirket konsulent Morten Ubbesen fra Fritidsforvaltningen.
Navnet Nibe Street Park er blevet foreslået af Maria Blach Andersen, der som belønning fik overrakt en ekstra stor plade chokolade.

Og så kom der ellers gang i aktiviteterne på de mange baner: Skater-, BMX-, volley-, fodbold- og håndboldbaner. Som et ekstra indslag satte rådmand Mads Duedahl sammen med Folkeoplysnings- og SIFA-formand Kjeld Jensen gang i håndboldspillet på den nyanlagte beach-håndboldbane.

Der blev ivrigt spillet på de nye beach-baner. Her er det Nibe Boldklubs pigehold, der er i aktion.
Maria Blach Andersen stod bag forslaget om navn til den nye Nibe Street Park og hun blev behørigt belønnet for forslaget.