Der er udtrækning af gavekort og hovedpræmie på spil – samt uddeling af godteposer og udnævnelse af Årets Nibenit, når der søndag kaldes til julefest i Nibe.

Når det store juleoptog med start fra Nibe Lystbådehavn søndag kl. 13.00 ankommer til Torvet i Nibe kl. 13.30 med den gamle brandbil, nisseryttere fra Nibe Rideklub og Julemanden og hele hans følge, er der lagt op til en halv times tid, spækket med spænding og underholdning. Nibe Handelsforening har iscenesat det hele, og der skal så rigtig lyttes, hygges og tygges.

Nibeblæsernes musiknisser lægger for med hyggelige julemelodier og der bliver en kort fællessang, inden udtrækningen af gavekort fra det store julelotteri udtrækkes af julemændene sammen med den afgående Årets Nibenit Jacob Søndergaard.

Umiddelbart derefter skal der udnævnes en ny »Årets Nibenit«, og spændingen er altid stor – hvem bliver det så i år? Ét er sikkert, nemlig, at det er en person, som gennem år og via stort engagement har lagt en stor indsats i lokale projekter. Og vil man have førstehåndsviden, må man møde op, lyder det fra Nibe Handelsforenings juleudvalg.

Julefesten på Torvet afsluttes med uddeling af hundredvis af godteposer til de fremmødte børn, og samtidig fortsætter julehandelen i Nibes butikker til kl. 16.00. 

Se programmet for julesøndagen i Nibe – HER

Den gamle Opel Blitz fra midt i 1950’erne er ikke længere aktiv i beredskabet, men den vækker stor opmærksomhed, når den hvert år er med i juleoptoget gennem Nibe. Arkivfoto 2016.
Nibeblæsernes musiknisser sætter stemning ved julefesten og i optoget gennem byen. Arkivfoto 2016
Nisseryttere fra Nibe Rideklub er med i optoget fra havnen til Torvet. Arkivfoto 2016.