Afdelingsdirektør fra Jutlander Bank i Nibe underviste 7. klasser i daglig økonomi 

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. Derfor havde 31.000 folkeskoleelever i marts besøg af lokale bankrådgivere, som fyldte de unges økonomiske værktøjskasse.

En af dem var afdelingsdirektør Lene Frederiksen fra Jutlander Bank i Nibe, der sammen med privatkunderådgiver Louise Mark besøgte Nibe Skole for at undervise de lokale 7. klasser i daglig økonomi.

– For mange unge lyder et hurtigt forbrugslån – de såkaldte kviklån – som en fristende mulighed, der giver dem råd til det, de ønsker sig, her og nu. Desværre mangler mange unge viden om renter og lånevilkår, og det kan komme til at koste dem dyrt, siger Lene Frederiksen.

ÅOP, Budget og IT-sikkerhed
Besøget var et led i den landdækkende Pengeuge, hvor bankfolk landet over underviser de ældre folkeskoleklasser i privatøkonomi efter et program, som er sammen sat af Matematiklærerforeningen og Finans Danmark i fællesskab.

På Nibe Skole gjorde Lene Frederiksen meget ud af at forklare begrebet ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent, som er prisen på penge, når både renter og gebyrer i lånets levetid regnes med.

Desuden kredsede undervisningen om værdien af at lægge et budget, så man får overblik over sin økonomi og kan planlægge langsigtet.

Endelig var et stort punkt på dagsordenen IT-sikkerhed, og hvordan man uanset alder beskytter sine personlige oplysninger bedst muligt.

Programmet sluttede af med ”Pengespillet”, hvor eleverne fik mulighed for at konkurrere med hinanden i, hvor godt de havde hørt efter. Og det havde de.