Man fristes til at sige, at der er trængsel om pladserne på en cykeltur til Paris. I forrige uge nåede fire Farstrup-borgere til byernes by, og torsdag i denne uge starter seks nuværende og tidligere Nibenitter deres tur med cykelholdet, som bærer navnet: Tour de Taxa.

Cykelturen til Paris er på ni dage og går ned over Vejle,  mod grænsen, gennem Tyskland, Holland og Belgien og ind til Paris. Holdet cykler sammen med andre fire hold samlet ind gennem Paris fredag den 27. juli, så det er et felt på knap 200 ryttere der triller op ad Champs-Élysées, runder Triumfbuen og slutter ved foden af Eiffeltårnet. 

Ved Eiffeltårnet vil der sikkert være gensynsglæde med familierne – og måske har de en blød pude med!! 

Fra Nibe er fire ryttere med, som alle i det daglige cykler som medlemmer af Nibe Alternative Bicykleklub – kaldet »NAB«. De fire er: Peder Bach, Mogens Primdahl Vestergaard Jensen, Tom Holm og Ejler Jakobsen. De to sidstnævnte kørte også turen i 2016, og de følges i år af de to tidligere Nibenitter Peter Barrit Sørensen og Tommy Sandberg Madsen, som begge også cykler turen for første gang. Hver især har rytterne trænet mellem 3.500 og 4.000 kilometer op til turen.

Tour de Taxa - Team Himmerland består af i alt 45 ryttere i alderen 25 til 71 år. 

Ud over cykelturen har holdet det formål at samle penge til de danske Julemærkehjem, og målet for de fem hold er at samle mindst 1,5 mio. kr.