Børn fik godnathistorie – og i dag fredag fortsætter den »rigtige« Kulturnat Nibe.

Torsdag aften gik starten på årets Kulturnat Nibe med et arrangement på Nibe Bibliotek for de mindste, som af tidl. børne bibliotekar Peter Søholt Simonsen fik oplæst godnat historier. Børnene hyggede sig i selskab med forældre, mens nogle af de gode godnat historier fyldte bibliotekets rum i den dunkle belysning.

Også i dag fredag er der arrangement for børn på Nibe Bibliotek, inden det rigtig går løs med kulturnattens program.

Af udpluk fra årets kulturnat program kan nævnes:

Don’t Leave The Band er: Andreas Panduro Zeglerski, Bastian Wils Zinther, Anne-Louise Schüsler, Ida Christine Secher Sand, Victor Toftdahl Mortensen, William Sandholdt Hindsdal. Marie Damsgaard mangler på billedet.

Nye musikalske kræfter: Don’t Leave The Band
Et af de nyere musikalske islæt, som Nibe nu får lejlighed til at stifte bekendtskab med, er bandet med det noget utraditionelle navn »Don’t Leave The Band«.
Bandet er dannet gennem Aalborg Kulturskole i Nibe, og herigennem har de bl.a. spillet til Børnekarneval sidste år. De er dygtige unge mennesker der gerne vil musikken, og har tænkt sig at udfordre musiknumrene »For evigt«, »Super duper love«, »Heavy cloud no rain«, »Flyin«, »10.000 nights of thunder« og måske kommer der et par ekstra numre med.

Henning Wieben lancerer under Kulturnat Nibe fredag et ret spøjst indslag, idet han maler videre på maleriet »Morgenhår«, som er delvist malet over, og han får selv en hovedrolle.

Overmalet motiv får nyt liv under Kulturnatten
Der er i sandhed tale om kunst uden rammer, når galleriet af samme navn fredag slår dørene op til nye oplevelser.
Galleriet kunne for nylig præsentere en ny partshaver i Kirsten Bruus, som udstiller egne motiver i galleriet.
De tre øvrige kunstnere bag galleriet vil ligeledes være aktive på hvert deres felt – Karen Lisbeth Hansen med  at strikke på maskine, Annette Wie arbejder i glas og kobber, mens Henning Wieben maler på lærred. 

Til dette års KulturNat Nibe har Henning Wieben fundet en ny og ret spektakulær ide, som bliver gennemført netop under fredagens Kulturnat Nibe:
– Jeg har gennem nogen tid haft mit maleri »Morgenhår« hængende – og til salg, faktisk!
Men det er ikke lykkedes mig at afsætte det, så en dag sagde jeg til mig selv: »Nu maler jeg det over!«. Og det skete også delvist – men på den hvide flade, som udgør ca. en trediedel af motivet, indgår nu et motiv af kunstneren selv, der netop er ned at male motivet over. Arbejdet afsluttes fredag aften.

Programmet til årets Kulturnat Nibe kan findes: HER