Nibe Spejderne er i år taget på sommerlejr på Stevninghus Spejdercenter ved Kliplev i Sønderjylland, hvor lejren ”Vikings strikes back” finder sted.

På lejr med Blårævene
På lejren deltager der omkring 600 spejdere fra både Danmark og fra lande som Uganda, Israel og Sverige. Spejderne fra Nibe er på lejren sammen med Blårævene fra Aalborg.

- Mange af vores spejdere er på ferie med familien, derfor er vi ikke så mange afsted, og har slået os sammen med Blårævene. Vi deler lejrplads og har fælles madlavning med dem, udtaler juniorleder Morten Christensen og fortsætter: – det giver spejderne en god mulighed for at få nye venner og bekendtskaber på tværs af spejdergrupperne. Vi har også planlagt at skulle ud på aktiviteter sammen.

50 års jubilæumslejr
Vikings strikes back er en 50 års jubilæumslejr, for den korpslejr som De daværende Danske Drengespejderne afholdte på Stevninghus i 1969. Året efter afholdte De daværende Danske Pigespejdere en lejr samme sted. Begge gange var temaet vikingelivet, og målet med lejrene var at bygge en kopi af Hedeby. Hedeby var i vikingetiden en af Danmarks største byer og den vigtigste handelsplads for vikingerne i og omkring Danmark, bl.a. på grund af sin beliggenhed ved nogle af datidens vigtige færdselsårer. I byen så man en rig udveksling af såvel kultur som varer, bl.a. pels, keramik og sågar slaver.

Læs mere i den kommende udgave af Nibe Avis, som kan læses via nibeavis.dk fra tirsdag kl. 18.00.

Nibe Spejderne til lejrbål. (foto: Ole Gram / Vikings strike back)