Nibe Handelsforening og Nibe Avis i samarbejde om »Nibe by Night« på fredag og Nibe Avis' 100 års jubilæum. Samlet hedder det Festlig Fredag!

Det er en ganske stor portion dej, som Torvebageriets bageri i Løgstør skal have i ovnen, når der fredag lægges kagemand ud mellem Nibes to torve i midtbyen.

– Det startede blot som en sjov idé, men det bliver nu helt alvorligt, når der fredag lægges kagemand ud for at markere Nibe Avis’ 100 års jubilæum som en gestus til Nibes forretninger, forretningernes kunder og vore læsere, siger redaktør Jacob Søndergaard, Nibe Avis.

– Hos Torvebageriet var vi straks med på ideen, siger Rikke Magnussen fra bageriet: – Vi har ved andre lignende lejligheder bagt og placeret meget store kager, så vi har en vis erfaring, men det ér en stor opgave. Og for at synliggøre hvor meget det er, bringer vi her mængden af indhold i fredagens kagemand, der omfatter ca. 4000 portioner kage:

157,5 kg mel, 15 kg sukker, 2,25 kg salt, 11,25 kg gær, 4,5 kg æg (ca. 120 æg), 7,5 kg, tvebakgelé og 7,5 kg margarine og 75 liter vand (75 kg). I alt ca. 280,5 kg kage.

Hjælp til alt det praktiske
Der skal til fredagens kagebord bruges en hel del »hænder« for at få »projekt kagemand« til at lykkes. Og her stiller andre af lokalavisens og Nibe Handelsforenings nære partnere op med forskellige former for hjælp:

Fra Nibe Festival ydes der hjælp med borde, tilbehør og hjælpemidler til »kaffen« samt opstilling af de mange borde på Torvet, Skomagergade og Skomagertorvet.

Det lokale, frivillige beredskab producerer store mængder kaffe, te og saftevand som supplement til kaffebordet. – Vi gør her en indsats, som vi betragter som en øvelse, idet det lokale, frivillige beredskab i visse situationer skal kunne yde hjælp af denne karakter, siger Frits Stevn Sørensen fra det frivillige beredskab i Nibe.

Når den lange kagemand skal skæres ud, kommer Nibe Boldklubs U14 fodboldhold og hjælper, ligesom spillere og deres forældre medvirker til at rydde af.

Dug af særlig karaktér
Det 100 meter lange kagebord bliver fredag dækket med en helt særlig dug, som er en papirbane, trykt til anledningen hos Nibe Avis’ trykkeri, »OTM Avistryk« i Ikast.

FREDAGENS PROGRAM: